przerzuty, prośba o pomoc

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: przerzuty, prośba o pomoc

Postprzez troll » 28 Mar 2013, 16:07

Magic Oncologist :D

Pozdrawiam!
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez m9nika » 28 Mar 2013, 20:57

Ta magia to bardzo dobre serduszko pana dr Sarosieka ;)
Gotowy do wyjazdu?
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez paweld7 » 29 Mar 2013, 21:42

Witam :)

właśnie wróciłem z konsultacji od dr Sarosieka. Polecam wszystkim ten kontakt!! bardzo dobry lekarz, wytłumaczył mi wszystko dokładnie, jaśnie i przejrzyście. Przyjął mnie praktycznie "od ręki" :)
po przeprowadzonym wywiadzie i zapoznaniu się z wynikami badań zalecił podanie 4 serii chemioterapii wg schematu TIP, następnie wycięcie wszystkich zmian z płuc a w następnej kolejności wycięcie zaatakowanych węzłów chłonnych.
Jestem zarejestrowany na chemię na 9.IV.13r (w Warszawie) ale dzień wcześniej mam konsultację jeszcze raz w Krakowie i jeśli będą chcieli (zgodzą się) podać mi tą samą chemię którą zalecił dr Sarosiek to wezmę ją w Krakowie (bliżej domu) :)
zaraz po tej chemii jadę do Warszawy usunąć zmiany z płuc. Dr Sarosiek polecił mi dobry oddział terakochirurgii w Warszawie więc myślę że można Mu zaufać :)

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie :)

ps. nie poddawajcie się i walczcie o swoje życie bo na prawdę warto, tym bardziej że są na świecie ludzie którzy chcą nam pomóc i widać że robią to z powołania :)
paweld7

Postprzez m9nika » 29 Mar 2013, 23:15

Witam
Sugerowałabym byś podjął leczenie w Warszawie. Chociażby z tego względu, że w trakcie chemii mogą zdarzyć się (a nie muszą) różne rzeczy np gorączka neutropeniczna czy konieczność przetaczania krwi (dla przykładu patrz wątek oczarownica). W takich sytuacjach masz pełne zaufanie do lekarza. I wiesz, że jego decyzje są podparte fachową wiedzą.
Ale to jest tylko moje zdanie ;)
paweld7 napisał(a): polecił mi dobry oddział terakochirurgii w Warszawie

Polecił Ci dr Rogowskiego?
Pozdrawiam
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez paweld7 » 29 Mar 2013, 23:53

-- poprawka, przepraszam, chodzi o Dr. Orłowskiego :)
paweld7

Postprzez paweld7 » 30 Mar 2013, 12:19

Witam ponownie.

Mam ogromną prośbę czy mógłby mi ktoś dokładniej wyjaśnić na czym polega chemioterapia TIP?
wiem że jest to chemia ratunkowa, podobno zazwyczaj gorzej znoszona przez pacjentów jednak bardzo proszę o jakieś konkrety, żebym wiedział czego mogę się spodziewać.

z góry bardzo dziekuję za każdą odpowiedź.
pozdrawiam Paweł
paweld7

Postprzez m9nika » 30 Mar 2013, 13:09

Witam
Poczytaj tutaj viewtopic.php?f=15&t=5
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez mmajkell » 30 Mar 2013, 16:48

Hmm, generalnie sam nie miałem TIP, tylko 4xBEP, ale mogę Ci napisać mniej więcej jak znosił to kolega z którym leżałem na sali, po podobnych operacjach i przejściach jak ty...

Generalnie, było gorzej, ale do przeżycia - przynajmniej tak twierdził, nie wyglądał źle, jadł, pił, normalnie w przerwach między kursami funkcjonował. Plus taki, że nie musisz jeździć na żadne dolewki itp itd. O, tyle ;)
mmajkell

Postprzez paweld7 » 30 Mar 2013, 18:01

dziękuje bardzo za odpowiedzi :)

jestem dobrej myśli i wiem że musi być dobrze bo mam dla kogo walczyć :)

pozdrawiam i przy okazji Wesołych i zdrowych Świąt wszystkim :D
paweld7

Postprzez paweld7 » 03 Kwi 2013, 19:38

witam.

Właśnie wróciłem z konsultacji z dr Krzemienieckim (polecanym przez Pana dr Sarosieka) z kliniki onkologii przy Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie. jestem umówiony na jutro na badania krwi i w ciągu kilku dni zostanę przyjęty na oddział celem podania chemii 4xTIP. Wybrałem Kraków, jednak tylko jeszcze na podanie tej chemii... po tym leczeniu jadę do Warszawy i jeśli wszystko będzie ok to do dr. Orłowskiego celem wycięcia pozostałości z płuc.

Dr Krzemieniecki zalecił mi założenie portu przez który będą podawać cytostatyki, mogą to zrobić u siebie na oddziale. Myślę że było by to dobre wyjście, na pewno lepsze niż wenflon ;)
paweld7

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości