pozdrawiam serdecznie i trzymajcie się:)
Mnie też zaskoczyłaLokator napisał(a):zaskoczyła mnie (...) powyższa dyskusja.
No to rzeczywiście wiele nie zrobiliLokator napisał(a):Teraz szybciutko napiszę, jak potoczyła się wizyta na SOR. Mąż miał robione EKG, morfologię, sód, potas, keratyninę i d-dimery. Wszystko w normie oprócz d-dimerów, które są na poziomie 700.
Lepiej to można ocenić dopiero po udziale procentowym poszczególnych subpopulacji. Dla pewności możecie powtórzyć morfologię za kilka dni.Lokator napisał(a):Tak na marginesie to dziwne, że leukocyty wyszły mężowi w normie (6tys. norma od 3.2 do 10) ponieważ 5 dni wcześniej miał 3.2....błąd, reakcja na jakąś infekcję?
No i mam nadzieję, że będzie to takie CT o jakim mówi Oczarownica, czyli to.Lokator napisał(a):(...) poinformował, że lepiej zrobić jeszcze TK (będzie zrobione w pn) a lot samolotem uzależnił od samopoczucia męża.
oczarownica napisał(a)::) mam nadzieję ,że nie przeze mnie nie poleci lecz jesli miałoby mu to zaszkodzić to nawet może byc przeze mnie.
Lokator napisał(a):Opis: badanie wykonano przed i po dożylnym podaniu kontrastu.
Płuca bez zmian miąższowych.
Jamy opłucnowe wolne.
Węzły chłonne śródpiersia i wnęk niepowiększone.
Przysercowo powyżej koniuszka pasmo tkankowe ok.50x30x8 mm o gęstości - 5 - 10 j.H. bez wzmocnienia kontrastowego, mniejsze niż poprzednio (to porównanie z TK robionym 10.11.12 r., po operacji, przed chemią, w tamtym opisie nie było o niczym takim mowy, widać aktualnie lekarz porównał obraz z płytki, którą też dostał).
W wątrobie mnogie hypodensyjne zmiany ogniskowe ok 1 cm - najpewniej torbiele, ze względu na rozmiar nie można wykluczyć innego charakteru (to wyszło już na poprzednim TK, tylko w opisie było wtedy napisane, że torbiele, a nie najpewniej torbiele).
Proszę o informację, co może oznaczać to pasmo tkankowe? Zastanawiam się, czy "mniejsze niż poprzednio "
OdZ napisał(a):hyba warto posłuchać OdZ i po prostu zapytać lekarza, który podpisał się pod opisem badania jak wygląda stan dużych naczyń w klatce piersiowej i jamie brzusznej pod kątem zatorowości (przecież to właśnie była przyczyna badania!).
Lokator napisał(a):A jak wyniki spirometrii?
Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości