seminoma testis PT1 po BEP

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: seminoma testis PT1 po BEP

Postprzez Adrian1975 » 05 Lip 2013, 07:12

to jest w formie nasionek jak siemię lniane?

czytałem na wikipedii, że zawiera sylinarynę i robi się z niego właśnie sylimarol
Adrian
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez oczarownica » 05 Lip 2013, 07:24

bardzo dobry preparat na wątrobę essentiale forte , nie wiem czy ktos wspominał o nim ale jest bardzo dobry i naturalny:) pozdrawiam ;) :)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez nuta » 05 Lip 2013, 09:24

Dokładnie,polecam ostropest mielony ( mozna kupić z allegro).Przyjmuje się małą łyżeczkę 2-3 razy dziennie ( najlepiej wymieszać z jogurtem -wtedy lekko przechodzi przez gardło :lol: ),kurację przeprowadza się przez dłuższy okres czasu,a efekty naprawdę są imponujące ( ostropest też dobrze działa na nerki)

pozdrawiam
nuta

Postprzez m9nika » 05 Lip 2013, 09:38

Witam
oczarownica napisał(a):bardzo dobry preparat na wątrobę essentiale forte

Wydaje mi się, że on ma właściwości osłonowe, a tutaj potrzeba wspomóc regenerację wątroby. Mój mąż go przyjmować w czasie leczenia i jeszcze trochę po leczeniu.
nuta napisał(a):polecam ostropest mielony

Ja wolę sobie sama zmielić, jest świeższy ;)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez oczarownica » 05 Lip 2013, 09:42

essentiale forte to lek wspomagający bardzo regenerację wątroby nawet przy jej marskości! pozdrawiam ( jakby co uczyłam się farmakologii:) )
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Postprzez nuta » 05 Lip 2013, 09:47

Racja,można zmielić samej,ale ja za leniwa jestem :oops: :D

essentiale forte też jest znakomity,zregenerował mojemu ojcu wątrobę w miesiąc ( miał tragiczne wyniki,leki na serce uszkodziły wątrobę ),na dzień dzisiejszy badania ma w normie

synowi podawałam ostropest między kursami chemii i po zakończeniu,w sumie brał go 3 miesiące bez przerwy,polecam bo warto :)
nuta

Postprzez oczarownica » 05 Lip 2013, 10:06

tak przy okazji warto byłoby pomyśleć o watku dietetycznym . Zdrowa żywność jest też czynnikiem leczniczym a niezdrowa bardzo szkodliwym o czym niestety bardzo mało sie mówi i zapomoina o tym. wiele jest pozycji i publikacji o leczeniu właściwą dietą. pozdrawiam Beata
oczarownica

Postprzez m9nika » 05 Lip 2013, 10:42

oczarownica napisał(a):essentiale forte to lek wspomagający bardzo regenerację wątroby nawet przy jej marskości! pozdrawiam ( jakby co uczyłam się farmakologii:) )

Dlatego napisałam
m9nika napisał(a):Wydaje mi się

;)
nuta napisał(a):Racja,można zmielić samej,ale ja za leniwa jestem

hehe, jest to upierdliwe więc Ci się nie dziwie ;)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Adrian1975 » 05 Lip 2013, 10:53

ale jak to się często bierze, raz dziennie łyżką z wodą?

powiedzcie, to rizumiem, że kiepskie wyniki wątroby sa przez HTZ, nak wysokiego ALT i AST nie miałem nawet w trakcie chemioterapii. Owszem było podwyższone, ale nie w takich granicach

Adrian

wazne, że węzły są poniżej 1 cm :-)
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez oczarownica » 05 Lip 2013, 11:07

no niestety najpewniej po HKZ, większosc kobiet bioracych doustna antykoncepcję w pewnym wieku ma wlasnie takie kłopoty . Dlatego ja bym radziła rozpoczac z grubszej rury czyli essentiale własnie bo choc sama jestem miłoścniczka leczenia ziółkami i innymi naturalnymi specyfikami nie przetworzonymi to postawiłabym na essentiale własnie.Dobrze jest tez zrobic w zwiazku z tym co jakis czas usg wątroby. A jaki masz cholesterol? całkowity , hdl , ldl, oraz ggtp. Warto jeszce sprawdzic te parametry.pozdrawiam :) ;) ;) warto tez uzywac odpowiednich zioł wspomagajacych trawienie dodawanych do posiłkow, ziołowychprzypraw. ;) ;) ;)
oczarownica

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości