seminoma testis PT1 po BEP

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: seminoma testis PT1 po BEP

Postprzez nuta » 05 Lip 2013, 11:19

Adrian ja brałam łyżeczkę ostropestu mieszałam z łyżką jogurtu i podawałam synowi

Monika,racja-upierdliwe to mielenie,ale wtedy jest najświeższy :D
nuta

Postprzez Adrian1975 » 05 Lip 2013, 11:33

oczarownica napisał(a):no niestety najpewniej po HKZ, większosc kobiet bioracych doustna antykoncepcję w pewnym wieku ma wlasnie takie kłopoty . Dlatego ja bym radziła rozpoczac z grubszej rury czyli essentiale własnie bo choc sama jestem miłoścniczka leczenia ziółkami i innymi naturalnymi specyfikami nie przetworzonymi to postawiłabym na essentiale własnie.Dobrze jest tez zrobic w zwiazku z tym co jakis czas usg wątroby. A jaki masz cholesterol? całkowity , hdl , ldl, oraz ggtp. Warto jeszce sprawdzic te parametry.pozdrawiam :) ;) ;) warto tez uzywac odpowiednich zioł wspomagajacych trawienie dodawanych do posiłkow, ziołowychprzypraw. ;) ;) ;)

ggtp podawałem, wynik 72 norma 60
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez oczarownica » 05 Lip 2013, 11:51

jeszce raz odświerzyłam wiedzę na emat Twoich wynikow i chcialam powtorzyc za Trollem apropos obfitego posilku przed badaniem lecz wyniki tk mowiace o jej powiekzeniu i stluszczenoiu niestety nie sa wynikiem jednego niewlasciwego posiłku. Powinienes w ogole zapomniec o zakraplaniu niestety.. i stawiam upierdliwie na essentiale na dłuższą kurację. Lek ten zalecany jest przez hepatologów.Pozdrawiam Beata :) :) :)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez Adrian1975 » 05 Lip 2013, 12:32

tylko wiesz, od kwietnia bodajże dostaje Ommnadren a wczesniej jak robilem sobi epróby wątrobowe to były ok. o słuszceniu wiedziałem od dawna, natomiast nigdy wczesniej ni ebyło mowy o jej powiększeniu
we wtorek mam endokrynologa, zobaczymy co powie

Adrian
Adrian
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Postprzez m9nika » 05 Lip 2013, 12:43

Może warto wybrać się jeszcze do gastrologa :?
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Adrian1975 » 05 Lip 2013, 12:53

m9nika napisał(a):Może warto wybrać się jeszcze do gastrologa :?
Pozdrawiam

o nie nie, juz kiedyś miałem pchaną rurke do gardła i nic nie znaleźli ;)

zobaczymy co powie endokrynolog - bo zdaje się, że sterydy "haratają" wątrobę
Adrian
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Postprzez oczarownica » 05 Lip 2013, 14:35

słusznie do endokrynologa i mam nadzieje ,ze takiego co zna sie na rzeczy ;) a co do wątroby..stłuszcenie jest patologią a to ,ze miałes prawidłowe wyniki znaczy tyle ,że pomimo zaburzen wątroba,, dawała radę,, a teraz zaczyna szwankować. To jest jak z nowotworem jądra , ktory potrafi rozwinąć się niebywale nie dając o sobie znać. ect Dlatego wazne jest jej wspomaganie , własciwe odżywianie i nie zaśmiecanie toksynami m.in alkoholem . Pozdrawiam Beata
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Postprzez Adrian1975 » 05 Lip 2013, 17:34

wiem wiem,

żegnaj wódeczko, żegnaj goloneczko i boczuszku
witaj jarzynko
witaj owocku etc. ;-)

dziwne jest to, że do tej pory , jak to napisałaś wątroba dawała radę a teraz, można powiedzieć nagle coś się załamało

faktycznie ten ostropest da się połknąć bez bólu, trzeba go tylko popić ... wodą

chociaz czytałem, żeby też zalać go wrzątkiem i to wypic po przestudzeniu i zjeść te fusy - podobnie jak z siemieniem lnianym

Adrian
Adrian
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Postprzez oczarownica » 05 Lip 2013, 19:15

Wiesz Adrian choroby mają też jakies plusy choc czasem bolesne ale zmuszają nas do zmian w zyciu ktore wychodzą nam na dobre. My z Wojtkiem powoli też zmieniamy nawyki zywieniowe wzbogacamy o warzywa pijemy soczki siejemy trawe pszeniczną( takze na soczek) uzywamy przypraw ziołowych i jemy coraz wiecej warzywek a nawet pieczemy wlasny chlebek ( od poniedzialku ruszam z serami własnego wyrobu na zbójnicki sposób :lol: :lol: ) staramy ograniczac spozycie miesa ktore zakwasza organizm a Wojtek spozywa :lol: prawie regularnie essentiale. To ma tez swoj urok bo wiele rzeczy robimy razem i bardzo cieszymy sie kiedy cos nowego nam wyjdzie fajnie. Podobno jestesmy tym co zjadamy ..więc nie jedzmy smieci..nie jedzmy zywnosci mocno przetworzonej , chleba z ulepszaczem zamiast na zakwasie itd bądźmy zdrowsi niz wczoraj ;) ;) ;) ;) a przez to bedziemy tez bardziej szczesliwi ;) pozdrawiam Beata
oczarownica

Postprzez Adrian1975 » 06 Lip 2013, 11:10

chlebek to (niestety czasami) kupuję na wsi u gospodarza. On go wypieka w piecu opalanym drewnem. Taki 2kg bochen potrafimy jeść 3,4 dni i ciągle jest pyszny. Niestety ten gospodarz wypieka te chleby tylko w piątki i na zamówienie.
mięsko jemy, jednak robimy sobie czasem sami kiełbaski słoikowe i kiełbaskę to kupujemy od znajomego, który robi ja sam dla siebie i znajomych i wędzi we własnej wędzarni,
powiedz mi, to essentiale to jest na receptę, czy można go kupić w "wolnym" obrocie?

Adrian
Adrian
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości