Markery nie spadaja

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Markery nie spadaja

Postprzez Mefistofe85 » 14 Kwi 2022, 19:16

Cześć Marcin,
ja dwa lata temu orchidektomie miałem robioną na Pomorzanach w Szczecinie, i od tamtego czasu jestem pod opieką dr.Wrony na Oddziale Onkologii Klinicznej PUM(ten sam budynek co porodówka), zostałem tam skierowany jakby z automatu po wycięciu jądra, i tak już niedługo minie 2 lata, bo zabieg miałem robiony zaraz po Świetach Wielkanocnych. Ze względu na rodzaj guza, do wyboru miałem albo aktywną obserwację albo jeden wlew karboplatyny. Zdecydowałem się na karboplatynę, był to więc około 2h wlew. Nie miałem więc BEP-ów jednak w tym czasie było na sali dziennej chemioterapii poza mną jeszcze 2 innych pacjentów którzy byli bodajże w drugim cyklu leczenia, i może "zadowoleni" to złe określenie ale leczenie oceniali pozytywnie. Co do dat: orchidektomia 10.04.2020, konsylium 28.05.2020, karboplatyna 03.06.2020. Nie wiem gdzie ty trafiłeś,np. kojarzę że któryś z kolegów z forum leczył się na Strzałowskiej.
pozdrawiam
Mefistofe85

Postprzez Marcin40 » 14 Kwi 2022, 22:41

Witaj.dostalem też skierowanie na Pomorzany.jutro będę jechał rozmawiac z lekarzem.u mnie jest dość powaznie, bo markery po operacji z tygodnia na tydzień rosna.nie wiem czy przyjmą mnie na oddział czy będę musiał codziennie przyjeżdżać, wolałbym ta pierwsza opcje.prawdopodobnie będę musiał mieć 4EP.jutro wszystko będzie wiadomo.mam propozycję wybrania się do Warszawy ale obawiam się podróży w czasie kolejnych cykli.
Marcin40

Postprzez Mefistofe85 » 15 Kwi 2022, 07:47

Hej, być może położą na oddział jeśli nie mieszkasz z Szczecinie, ale nie chcę się wypowiadać. Na pewno na pomorzanach jest dzienna chemioterapia, dwóch kolegów o których wspominałem wcześniej którzy mieli cykl BEP z tego co pamiętam byli miejscowi. Ale myślę że to indywidualna decyzja, jeśli już będziesz mięć wybór. Kiedy już się pojawiam na wizycie(na tą chwilę co 3 miesiące markery i 6 miesięcy TK) zawsze wszystko przebiega sprawnie, takie mam wrażenie że dużo empatii ma cały personel.
pozdrawiam
Mefistofe85

Poprzednia

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości