Guz jądra - droga przez mgłę

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Guz jądra - droga przez mgłę

Postprzez Simon » 30 Kwi 2013, 22:17

Witaj ponownie

powiem tak - hipoteza o ginekomastii mnie raczej uspokaja niż nakręca. Właściwie stanowi sensowne wytłumaczenie moich wątpliwości. Gorzej jakby to miało być coś innego. Z drugiej strony swoje lata się już ma więc wygląd z biegiem czasu przestaje mieć znaczenie. :)

z pozdrowieniami Simon
Simon

Postprzez oczarownica » 30 Kwi 2013, 22:24

wiem wiem o co chodzi i ze to nie ginekomastia Cię tak przejmuje. dlatego napisałam o nie nakrecaniu się.Moj Wojtek kiedyś powiedział żartując oczywiscie ,że jakby miał cycki to by se chociaż pomacał dobrze i zawsze kiedy chce:) pozdrawiam i niech Ci cycki nie rosną ;) ;) ;)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez Adrian1975 » 30 Kwi 2013, 22:38

Simon napisał(a):Cześć,
. Co do wyników, to jest to mój problem nie laboratorium. Po prostu nie mam jak ich odebrać, bo laboratorium jest we Wrocławiu, a ja w Szczecinie. Widzę, że muszę to inaczej rozgrywać, bo jak wychodzi sytuacja taka jak teraz to zostaję bez wyników.

zobacz, czy masz w Szczecinie Luxmed (ja mam tam abonament). Tam na prawdę za nie tak duże pieniądze możesz sobie zrobic wyniki i je odczytać i wydrukowac przez NET.

Adrian
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez Simon » 30 Kwi 2013, 22:58

Dzięki za namiar na ten Luxmed. Niestety w Szczecinie nie mają laboratorium. Tak czy inaczej ich oferta wygląda ciekawie. No i ten dostęp do wyników przez net to już jest prawdziwe wow!!!, którego od lat mi brakuje. Wtedy badanie i tak mogę sobie zrobić we Wrocku a dostęp do wyników mam wszędzie.

z pozdrowieniami Simon
Simon

Postprzez thinkpositive » 30 Kwi 2013, 23:25

Odbiór wyników online to już od dawna nie jest 'wow'.
Każde duże laboratorium ma taki system.

Ja np. mam pakiet w Enel-Medzie, który korzysta z 'Alab Laboratoria'. Oni mają punkty pobrań w całej Polsce. Na szybko sprawdziłem i w Szczecinie i Wrocławiu są. Wygoogluj sobie 'Alab Laboratoria'. Co do cen się ne wypowiem, bo mam w pakiecie. Jeżeli robisz prywatnie to żadna różnica.
2011 - nienasieniak, IB, 2xBEP, Mazowiecki Szpital Onkologiczny we Wieliszewie
Awatar użytkownika
thinkpositive
Przyjaciel Forum

Postprzez Simon » 01 Maj 2013, 08:55

Przez ostatni już rok z dobrym okładem tułam się po szpitalach, przychodniach diagnostycznych i laboratoriach. I dopiero teraz natrafiłem na informację, że ktoś oferuje udostępnianie wyników on-line. I żeby nie było, to wow!!! nie znaczy, że to jest takie super ale że wreszcie ktoś to zrobił tak jak to od dawna powinno być zrobione. ;-) Samo przemieszczanie się człowieka tylko w celu uzyskania informacji w dobie internetu i telekomunikacji na takim poziomie jak obecny jest po prostu wbrew naturze, że nie wspomnę o stracie czasu i innych środków.

Dzięki za info na Alab Laboratoria.

z pozdrowieniami Simon
Simon

Postprzez m9nika » 01 Maj 2013, 11:14

Witam
oczarownica napisał(a):Moj Wojtek kiedyś powiedział żartując oczywiscie ,że jakby miał cycki to by se chociaż pomacał dobrze i zawsze kiedy chce:)

hihi ... jakbym męża słyszała ;)
U nas na wsi zwanej Lublin tylko luxmed ma odbiór wyników przez internet, a pozostałe nie. Więc nie jest to takie oczywiste, jak powinno. Ale jeszcze słyszałam, że luxmed oszczędza na odczynnikach. I nie wiem czy to prawda i mam nadzieję, że nie, bo sama robię tam badania.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Adrian1975 » 01 Maj 2013, 12:31

Simon napisał(a):Dzięki za namiar na ten Luxmed. Niestety w Szczecinie nie mają laboratorium. Tak czy inaczej ich oferta wygląda ciekawie. No i ten dostęp do wyników przez net to już jest prawdziwe wow!!!, którego od lat mi brakuje. Wtedy badanie i tak mogę sobie zrobić we Wrocku a dostęp do wyników mam wszędzie.

z pozdrowieniami Simon

we Wrocku masz kilka placówek luxmedu, na Wołowskiej (koło Marino), na Szewskiej, Swobodnej i Legnickiej (budynek quatro forum).
Wiem, bo sam korzystam właśnie z wrocławskich placówek - a tam mają Labo i wyniki są maxymalnie w ciągu 24 godzin.

Adrian
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez Simon » 02 Maj 2013, 13:56

Dotarły do mnie wyniki markerów z 18 kwietnia:

LDH 555 przy zakresie 240-450
AFP 3,9 przy zakresie 0-13,6
B-HCG: 0,1 przy zakresie 0-2,6

Czy ten podwyższony LDH to powód do niepokoju?

z pozdrowieniami Simon
Simon

Postprzez romi » 02 Maj 2013, 15:04

Witaj
To mogą być normalne wahania. Za tydzień zrób tylko badanie LDH i wtedy będzie porównanie.
Pozdrawiam
romi

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości