Problem z przyjęciem do szpitala?

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Problem z przyjęciem do szpitala?

Postprzez troll » 29 Lis 2012, 00:41

Witam,

Znam osobiście dra Sosnowskiego i więcej chyba mówić nie muszę :)

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez Lukas » 29 Lis 2012, 01:45

Nie zdążyłem sie zorientować kiedy przeprowadził operacje. Ciagle coś mówił o Tym koncercie i nagle rzucił w moja stronę ze juz kocza :-D Tak więc klasa!
Lukas

Postprzez Lukas » 29 Lis 2012, 16:35

No i w domu :)
Lukas

Postprzez figaro » 29 Lis 2012, 17:26

Witaj,
Gratuluję.
Mam nadzieję, że nie było u nas w KNUM tak strasznie.
Ja jutro idę do pracy po krótkim urlopie i czuję się prawie tak, jak Ty przed operacją.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za pomyślny hist-pat (pT1).
Figaro.
Awatar użytkownika
figaro
Ekspert

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Lukas » 29 Lis 2012, 17:37

Nie, wręcz przeciwnie. Leczenie jest na najwyższym poziomie, a drobne niedogodności zrzucam na na karb niesamowitego przemiału chorych i to naprawdę ciężko chorych. To co najważniejsze odbyło się bardzo profesjonalnie.
Lukas

Postprzez Lukas » 01 Gru 2012, 01:04

troll napisał(a):Znam osobiście dra Sosnowskiego i więcej chyba mówić nie muszę :)

A ja, jak się okazało jeżdżę na treningi kolarskie ze znajomym dr. Sosnowskiego ;-)
Świat jest mały.
Lukas

Postprzez daro » 02 Gru 2012, 20:16

Witaj kolego , przegapiłem Twój wątek, bo kilkanaście dni nie byłem na forum. Teraz już będzie tylko lepiej. Ja miałem zabieg w marcu tego roku i z tego co widzę stopień zaawansowania choroby był niemalże identyczny. Nie pozostaje Ci nic innego jak tylko cieszyć się życiem i być w nadziei, ze choroba nie wróci. Ja czuję się świetnie, może trochę lżejszy o kilkadziesiąt gram. Powrót do pełnej sprawności jest kwestą indywidualną. Ja po 2 m-cach próbowałem nawet trochę biegać, ale nie forsuj się, odpoczywaj, wszystko powoli wróci do normy. Do pracy wróciłem po 4 m-cach, ale oszczędzałem się. Jeszcze do dzisiaj odczuwam drobne dolegliwości po zabiegu (mrowienia, uczucie dyskomfortu). Co 3 m-ce badania i trochę stresu, ale pilnuj terminów.
Pozdrawiam.
daro

Postprzez Lukas » 08 Gru 2012, 13:42

Dzięki Daro :)

Wczoraj zdjęto mi szwy. Kolejną wizytę mam 18 XII w 106 i wtedy ma być ustalone dalsze postępowanie na podstawie wyników badań.
Mam tylko dwa pytania. Po pierwsze, czy powinienem ponownie wykonać badanie markerów? Wydaje mi się to zbędne bo przed operacją były w normie, ale wolę się upewnić bo takie zalecenie jest na wypisie. Wczoraj jednak nawet nie widziałem się z lekarzem, szwy zdjęły mi pielęgniarki i nie miałem okazji nikogo o to zapytać.

I po drugie, czy sądzicie, że mogę zacząć kręcić na rowerze stacjonarnym w domowym zaciszu, powiedzmy za ok tydzień? Na razie miejsce po operacji ciągle trochę boli przy dotyku, wstawaniu, uwierają mnie tam spodnie etc, ale sądzę że za ok tydzień powinno być już ok. Biegać, skakać, jeździć na nartach, ani na rowerze na dworze na razie nie zamierzam. No przynajmniej do stycznia.
Lukas

Postprzez m9nika » 08 Gru 2012, 14:21

Witam
Lukas napisał(a):Dzięki [b] Po pierwsze, czy powinienem ponownie wykonać badanie markerów? Wydaje mi się to zbędne bo przed operacją były w normie, ale wolę się upewnić bo takie zalecenie jest na wypisie.

troll napisał(a): Po operacji usunięcia jądra należy ponownie oznaczyć markery nowotworowe (AFP, bHCG, LDH). Kolejne oznaczenie należy wykonać po wizycie u specjalisty onkologa z badaniem histopatologicznym.

Więc skoro masz takie zalecenie to bardzo dobrze.
Więcej znajdziesz tutaj viewtopic.php?f=5&t=192
I po drugie, czy sądzicie, że mogę zacząć kręcić na rowerze stacjonarnym w domowym zaciszu, powiedzmy za ok tydzień?

To jest sprawa indywidualna ale za tydzień to wydaje mi się za wcześnie. Wielokrotnie na forum był poruszany ten temat. Wystarczy poszukać, poczytać i wyciągnąć wnioski ;)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Lukas » 08 Gru 2012, 21:28

Szkoda w takim razie, że podczas wczorajszej wizyty lekarz nie skierował mnie na takie badanie. W zasadzie to nawet się z nim nie widziałem bo szwy zdjęły mi pielęgniarki. Jedna weszła zapytać o coś lekarza ale powiedział że wszystko w porządku. Wydawało mi się, że skoro markery przez operacją były w normie to nie ma co się spodziewać, że coś się zmieni po.

Czy teraz mogę się zgłosić do COi z tym wypisem, gdzie są zalecenia i zrobić badanie krwi? Czy muszę mieć skierowanie od lekarza? Jeśli potrzebne mi skierowanie to czy mogę po prostu zarejestrować się do 106 lub 107 i takie skierowanie otrzymać? Idąc na wizytę 18 XII miałbym już to badanie ze sobą.
Lukas

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości