Kolejny NOWY

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Kolejny NOWY

Postprzez romi » 06 Gru 2013, 13:08

Witaj
Trzymamy kciuki za powodzenie leczenia. Niestety trafiło Ci się trudne przejście przez chemię, ale na pewno wytrzymasz. Po tych zastrzykach jak je nazwałeś wzmacniających (pewnie to G-CSF neupogen - czynnik wzrostu granulocytów) też mogą pojawić się skutki uboczne w postaci bólów kości i mięśni.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Słoń » 06 Gru 2013, 13:15

jeżeli masz rzeczywiście krwioplucie, któremu towarzyszy znamienne obniżenie płytek krwi - to należy rozważyć przetoczenie masy płytkowej. to musi ocenić lekarz.
Słoń
Słoń
Ekspert

Postprzez Adam28 » 07 Gru 2013, 17:37

Witajcie właśnie wylądowałem na oddziale, od wczoraj cały dzień i noc odczuwam ból w klatce piersiowej po lewej stronie, po podaniu ketonalu trochę puściło ale porobili badania i mam wrażenie że nie wiedzą co z tym robić pojutrze miałem mieć drugą wlewkę ale jej nie będzie ze wzgl ędu na złe wyniki to na razie pzdr
Adam28

Postprzez Adam28 » 09 Kwi 2014, 11:47

Witajcie!
Długo się nie odzywałem za co przepraszam ale teraz spróbuję nadrobić zaległości. Obecnie jestem po 4 cyklach BEP (a właściwie EP gdyż moje wyniki pozwoliły tylko na dwie dolewki), chemioterapię zakończyłem 07.02.2014 i wykonałem badanie TK klatki piersiowej, jamy brzusznej oraz miednicy. Na wizycie u mojej Pani Doktor usłyszałem, że nie jest dobrze gdyż "znaleziono" coś na płucach (jak wiecie przy poprzedniej tomografii podejrzewali przerzut na wątrobę ale pierwsze badanie USG przed chemią poddało w wątpliwość tą tezę, natomiast przy drugim badaniu USG ta sama Pani Doktor nie była w stanie nic powiedzieć przez zmiany jakie nastąpiły po chemii) i tak moja Pani doktor skierował mnie na badanie PET do Krakowa, obecnie czekam na wyniki tego badania (ale z tego co się orientuję to badanie nie miało większego sensu w moim przypadku).Poniżej przedstawię Wam opis TK klatki piersiowej.
Tomografia komputerowa klatki piersiowej - badanie wykonano przed i po podaniu kontrastu iv. Podopłucnowo widoczne są w segmentach 6,9,8,10,1/2 i 2 płuc zwłóknienia, zrosty, drobne rozstrzenia oskrzeli i pęcherze rozedmowe, bardziej nasilone po stronie prawej. Pojedyncze guzki o średnicy 3 mm w segmencie 6 płuca prawego w przyleganiu do szczeliny międzypłatowej skośnej prawej - nie można wykluczyć zmian meta. Powiększonych węzłów chłonnych w obrębie śródpiersia nie stwierdza się. Obecne są węzły chłonne śródpiersiowe tchawiczne górne prawe, rozwidlenia tchawicy, łuku aorty, podostrogowe o max wymiarze w osi krótkiej 5 mm. Jamy opłucnowe wolne od płynu. Aorta piersiowa, tętnica płucna, żyła główna górna, nadnercza w normie. Objęte badaniem części kostne bez podejrzanych zmian. Obecne są drobne zmiany ogniskowe w wątrobie.
Zrobiłem sobie badania markerów, wszystkie wyniki w normie. Obecnie czekam na płyty z TK, co Waszym zdaniem powinienem teraz zrobić (myślałem żeby wziąć te wszystkie płyty i przedstawić je jakiemuś specjaliście), pozdrawiam Wszystkich i czekam na odpowiedź.
Adam28

Poprzednia

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości