Moze jestem tu za wczesnie?

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Moze jestem tu za wczesnie?

Postprzez romi » 17 Sie 2013, 23:13

No to poczekajmy do wyników markerów.
Pozdrawiam
romi

Postprzez sroczka » 20 Sie 2013, 13:56

Niestety nadal wyniku z AFP brak , co za kraj,ze wszystkim maja czas...
Od zeszlego poniedzialku minelo 9 dni !!!!!!!!!! i jeszcze nie zrobili . :!:
sroczka

Postprzez oczarownica » 20 Sie 2013, 14:23

pytanie cóz będzie on wart, po wykonaniu po ponad tygodniu..dziwi mnie to bardzo bo ja mam zawsze w ciągu 1,5 h wyniki.. popytaj , moze warto ponownie pobrac krew bo i tak nie bedą zbyt miarodajne..
w ,,dawnych,, czasach zbierao krew ,odwirowywano surowicę , mrozono zbierano iles tam próbek krwi i wykonywano badnia np 1 raz w tygodniu..ale tak było onegdaj...
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez romi » 20 Sie 2013, 14:45

Witam
Od wyników AFP zależy dalsze postępowanie. No cóż trzeba czekać, a teraz niezależnie od wszystkiego proponuję zrobić kolejne badanie AFP, bo minął kolejny tydzień. Może będzie szybciej ;). A ponieważ ciągle spadało to trzeba mieć nadzieje, że już osiągnęło normę. Oby tak było.
Pozdrawiam
romi

Postprzez oczarownica » 20 Sie 2013, 14:54

jest teraz wiele nowoczesnych laboratoriów moze warto pomyslec o zmianie na takie w ktorym bedzie wynik na bierząco .pozdrawiam Beata
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Postprzez sroczka » 20 Sie 2013, 17:50

Tutaj niestety nie ma takiej mozliwosci aby wybierac laboratorium,nie mozna prywatnie udac sie do ww czy poprosic lekarza.W ubiegly piatek podczas wizyty u urologa zrobiono AFP i pozostale oraz rtg płuc ,wiec teraz czekamy na 2 AFP , z poniedzialku i piatku oraz "zaproszenie " do onkologa .
Tutaj wszyyyyyystkoooo trwaaaaaaaaaa :lol:
Pozdrawiamy
sroczka

Postprzez romi » 20 Sie 2013, 18:28

Witaj
Faktycznie trwa z dwóch badań jeszcze żadnego wyniku. Na szczęście terminy nie gonią. Trzeba czekać.
Pozdrawiam
romi

Postprzez sroczka » 21 Sie 2013, 10:51

Witam Wszystkich , ktorzy tu zagladaja

zadzwonilam dzisiaj w sprawie wyniku AFP , oczywiscie trzeba czekac ,
nie omieszkalam powiedziec , co o tym wszystkim mysle , pani w recepcji malo nie walnela sluchawka
oni wszyscy tutaj nawet z cierpliwoscia wyprowadzaja sie z rownowagi,co za kraj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :evil: :( :o :shock:
zadzwonilam do Rotterdamu,list w drodze ale przynajmniej dowiedzialam sie , ze 28 sierpnia wizyta u onkologa , wiec moze beda wyniki AFP z 16.08 oraz rentgen pluc,zadzwonilam ze skarga do ubezpieczyciela na laboratorium ociagajace sie z wynikiem AFP z 12.08 , niestety dziewczyna twierdzi,ze jest to bardzo specjalistyczne badanie i trzeba dlugo czekac .Wiec ja spytalam,czy zdaza do 8 tygodni od operacji,ja chce wiedziec wczesniej , aby w razie czego pojechac do PL . Tak sie zastanawiam , co jest lepsze , czy placic tu ubezpieczenie w wysokosci 100 e na m-c i czekac czy dawac lapowki w PL,placic na prywatnych wizytach i miec wszystko od razu.I to zle i drugie niedobre !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pieprzona sluzba zdrowia,kto na tym wszystkim zarabia ??>??"???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
sroczka

Postprzez romi » 21 Sie 2013, 11:45

Witaj
Nie wiem co mogę Ci odpowiedzieć, Tak źle i tak niedobrze. Rzeczywiście na wynik AFP czeka się nieco dłużej niż na inne, ale tydzień czy dłużej to przegięcie.
Mogę tylko przytoczyć słowa Figaro które odnoszą się również do Was
figaro napisał(a):
Termin 8 tygodni od orchidektomii, o którym napisała Monika, dotyczy wyłącznie chemioterapii uzupełniającej (adjuwantowej), czyli w sytuacji, kiedy nie ma zmian przerzutowych (w węzłach chłonnych lub odległych narządach), a jest zwiększone ryzyko nawrotu - czyli w stopniu zaawansowania I B (pT2-4 N0 M0 S0). W sytuacji stwierdzenia w CT zmian przerzutowych (N1-3 lub M1) chemioterapia i tak musi być podana i czas od orchidektomii nie ma znaczenia. Oczywiście, im wcześniej tym lepiej, zanim zmiany bardziej urosną; chodzi tylko o to, że po 8 tygodniach i tak ją zaczynamy.
Powodzenia!
Figaro.

Pozdrawiam
romi

Postprzez oczarownica » 21 Sie 2013, 12:04

oj Bieduszko , widzę ,że się wku...ś ale słusznie! Czy ten roterdam jest w zanzibarze może????? a moze jeszce na jakimś innym kontynencie krajów 4 swiata... Przeciez to badanie wcale nie jest az tak specyficznym jak Ci ściemniają ...To okropne ale Twoj gniew jest słuszny i mam nadzieje ,że pomoże Ci osiągnąć cel czasem trzeba sie mocno wkurzyć ,żeby potem miec siłę na dalsze działania i walkę z bezsilnościa i durnym systemem. Może warto zarządać od nich na pismie wyjasnienia? ja bym tak spróbowała , bo jeśli to ściema to będą musieli sie natrudzić ,zeby to wszytko wyjasnic..a moze gdzieś próbka krwi przepadła? tak tez sie zdarza..
trzymam kciuki bardzo bardzo Beata
oczarownica

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości