przerzuty do mózgu

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

przerzuty do mózgu

Postprzez backoraf » 22 Lip 2011, 22:14

witam wszystkich z racji ze jestem tu nowy.
mam chorego brata na raka jadra (nasieniak)a rokowania są złe.
poza przerzutami do pluc , watroby , wezłow, wczoraj po badaniu TK i rezonansie wykryto przerzut do mózgu.ognisko w płacie skroniowym
jest straszne pogorszenie ,traci swiadomosć ,jest nerwowy itd.
z powodu ze za mało było płytek we krwi nie podano mu chemi.
dodam ze chemie pierwszego rzutu dostał BEP,i po jakims czasie zaczeły wzrastac ponownie markery i zaczęto podawać chemie drugiego rzutu i jeszcze ten nieszczesny przerzut do mózgu.
brat choruje od 7 roku zycia na padaczke a na raka leczymy go w ŚCO w Kielcach.
prosze o pomoc co dalej ????
backoraf

Re: przerzuty do mózgu

Postprzez troll » 23 Lip 2011, 00:16

Witaj,

Informacje, które przedstawiasz nie są optymistyczne. Jaką chemioterapię otrzymuje obecnie Twój brat? Nie piszesz jak choroba była pierwotnie zaawansowana, jakie leczenie było przeprowadzone. W tej chwili, jeśli po chemioterapii drugiej linii nie uda się uzyskać choćby częściowej remisji to proponuję zmienić program na GEMOX albo TG. Co do zmiany przerzutowej w mózgu to w razie konieczności musi być ona operowana ze wskazań życiowych. Chemioterapia może przynieść korzyść Twojemu bratu, jednak rokowanie w tym przypadku jest trudne. Niestety mam wrażenie, że leczenie ma już tylko wymiar paliatywny ale z drugiej strony nie takich chorych udawało się wyleczyć. Możecie także skonsultować się w COI w Warszawie, to wiodący ośrodek leczenia nowotworów jądra w Polsce. Jeśli mógłbyś przygotować dokumentację z leczenia i wysłać ją na adres: redakcja@rjforum.pl, wtedy mogę przekazać ją do konsultacji także w Warszawie, w NZOZ Magodent.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 6 gości