czy to już rak!!!

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: czy to już rak!!!

Postprzez pawelx0 » 18 Cze 2011, 17:55

Też po operacji tak miałem, lekarz śmiał się że jądro mi odrosło:) Tak poważnie to pewnie krwiak, tak jak u mnie, dostałem wtedy antybiotyki i po kilkunastu dniach zostałem już tylko z jednym jądrem.
pawelx0

Postprzez marekczarny3@o2.pl » 29 Lip 2011, 00:03

witam!!miałem robionePET-CT i wszystko jest wpożądku oprucz jamy brzusznej i miedniczki.oto wynik;Obszar miernie wzmożonego metabolizmu podskórnie w mosznie po stronie prawej/SUVmax2.4/.W pozostałych narządach i tkankach jamy brzusznej i miednicy obraz PET prawidłowy.Wnioski;Obraz PET moszny nie jest typowy dla aktywnego procesu rozrostowego i w pierwszej kolejności sugeruje pobudzenie odczynowe/zmiana zapalna?/,konieczna jest jednak ścisła kontrola w badaniach strukturalnych.Mam pytanie czy w takim przypadku potrzebna jest chemioterapia i radioterapia,czy starczy kontrola ,bo jak do tej pory nie miałem nic. :(
marekczarny3@o2.pl

Postprzez troll » 30 Lip 2011, 14:18

Witam,

Zgodnie z wnioskami obraz PET jest prawidłowy a nieco wzmożony metabolizm glukozy w obrębie moszny prawdopodobnie spowodowany jest jakimś niewielkim stanem zapalnym tego obszaru. Na podstawie zamieszczonych przez Ciebie informacji wydaje mi się, że wystarczy obserwacja, natomiast trudno mi jednoznacznie to stwierdzić wyłącznie na postawie tego co napisałeś.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 6 gości