Prośba o pomoc w odczytaniu wyników.

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Prośba o pomoc w odczytaniu wyników.

Postprzez pewuem1 » 11 Kwi 2013, 12:13

Witam ponownie. Piszę z dobrymi wieściami :) markery ciągle w normie 7 tyg. od orchiectomii. No i jestem po pierwszej dawce karbpolatyny AUC7 w dawce 1029. Chemię wziąłem wczoraj w MAGODENCIE w WWA, dzień wcześniej miałem wizytę u wymienianego już wielokrotnie dr. Sarosieka, który bez wahania zapisał mnie na karboplatynę. Póki co czuję się bardzo dobrze, żadnych nudności czy gorączki, troszkę kreci mi się w głowie. Apetyt w miarę dopisuję.

Mam natomiast pytanie z innej beczki: dostałem do codziennego wstrzykiwania przez 7 dni lek ZARZIO. Trochę poczytałem na jego temat i poważnie się zastanawiam nad sensem jego stosowania, skoro póki co nic mi się nie dzieje.

Dziękuję wszystkim za rady i wsparcie.

Acha Trollu, dowiedziałem się też dlaczego niektórzy lekarze tak bardzo lubią naświetlanie: 15 tys. od NFZ dla Szpitala, podczas gdy dawka karboplatyny to już tylko 30 zł :) nie wiem na ile to jest prawda, ale usłyszałem to w szczerej rozmowie z bardzo dobrym lekarzem.
pewuem1

Re: Prośba o pomoc w odczytaniu wyników.

Postprzez m9nika » 11 Kwi 2013, 13:35

Witam
Skoro masz zalecone, to uważam że powinieneś przyjmować.
Mój mąż miał dobre samopoczucie i dopiero przed druga chemioterapia po przeprowadzaniu badań morfologii okazało się, że
jego wyniki nie są tak dobre jak jego samopoczucie i dostał wtedy Neupogen.
Ale nie ja jestem ekspertem w tej sprawie.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość