Prawe jądro Niemcy

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Prawe jądro Niemcy

Postprzez obaniema » 08 Kwi 2014, 10:10

Witajcie od 6 miesięcy mieszkam w Niemczech i niestety lub na szczęście tu mi się przytrafiło mieć operacje Jestem dzień po usunięciu prawego jądra , lekarz w ten sam dzień przyszedł i coś tam mówił ale niestety mój Niemiecki jest na poziomie podstawowym i zrozumiałem ze rak. Dzisiaj przyszła lekarka i mówiła coś o CT i lekarzu domowym ale nie zdążyłem takowego wybrać i jest problem.
Czy któryś z forumowiczów ma doświadczenie z Niemieckimi szpitalami? Może jakaś pomoc w tłumaczeniu ? Bo domyślam się ze czeka mnie leczenie :/
Pozdrawiam serdecznie forumowiczów
obaniema

Re: Prawe jądro Niemcy

Postprzez m9nika » 08 Kwi 2014, 10:42

Witam
Jeśli możesz to przepisz wyniki dotychczasowych badań najlepiej chronologicznie (włącznie z datami).
Napisz na PW do chris-kick memberlist.php?mode=viewprofile&u=1023 gdyż On też tam się leczy, może pomoże.
Poza tym poczytaj sobie naszą "baza wiedzy" być wiedział czego możesz oczekiwać lub spodziewać się od strony niemieckich lekarzy.
Obowiązkowa lektura viewtopic.php?f=6&t=192
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez obaniema » 08 Kwi 2014, 11:24

Dziękuję
jak dostane jakiekolwiek wyniki badań to napiszę teraz posiadam jedynie nieczytelnie opisaną diagnozę pismem odręcznym.
obaniema

Postprzez m9nika » 08 Kwi 2014, 11:45

obaniema napisał(a):teraz posiadam jedynie nieczytelnie opisaną diagnozę pismem odręcznym.

Zawsze możesz zeskanować wymazując dane osobowe i wkleić jako załącznik ;)
Pozdrawiam
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez obaniema » 10 Kwi 2014, 11:31

wyniki z przed.jpg
wyniki z przed.jpg (245.26 KiB) Obejrzany 10553 razy
Witam wszystkich:-) ze szpitala wygonili już następnego dnia po zabiegu i kazali szukać swojego domowego lekarza bo oni recepty na przeciwbólowe ani zwolnienia nie mogą wypisać. Na CT mam się stawić 16.04 a rozmowa z lekarzem 17.04 wiec teraz czekanie i rozmyślanie czy aby to CT nie za późno ?

Wyniki z przed zabiegu w załączniku....

Dzięki że jesteście :-)
obaniema

Postprzez m9nika » 10 Kwi 2014, 20:30

Witam
Markery przed zabiegiem były w normie, co może świadczyć o niskim zaawansowaniu choroby. Czy miałeś powtórzone badania markerów po zabiegu?
Badanie CT w stosunku do realiów w Polsce masz zalecone bardzo szybko :)
Więcej Ci nie powiem, gdyż nie znam niemieckiego.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez obaniema » 11 Kwi 2014, 02:36

M9nika nie po zabiegu nie miałem robionych markerów.
Czy markery w normie przed zabiegiem dają jednoznaczna informacje ze nie ma przerzutów ? Bo czuję się dziwnie i nie wiem czy to skutki zabiegu czy dalszy postęp choroby.
obaniema

Postprzez Adrian1975 » 11 Kwi 2014, 06:54

cześć,

po zabiegu też należy badać markery, bo to, że przed były w normie wcale nie musi oznaczać, że po też będą

a czuć się możesz dziwnie, wszak miałeś zabieg operacyjny i możesz być osłabiony
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez obaniema » 11 Kwi 2014, 11:17

Dziękuję za odpowiedź

Mam pytanie jakie wczesne objawy dają przerzuty do płuc i mózgu po usunięciu jądra?
Czy jest ktoś na forum kto takie miał i żyje?
obaniema

Postprzez romi » 11 Kwi 2014, 11:52

Witaj
Jest sporo obecnych na Forum którzy mieli przerzuty do płuc i zostali wyleczeni. Na wczesnym etapie nie ma specjalnie żadnych objawów, tylko badania obrazowe mogą to wykryć. Widoczne objawy daje bardzo zaawansowany stan.
Najlepszym przykładem wyleczenia bardzo zaawansowanego stanu nowotworu jądra z przerzutami do mózgu jest Lance Armstrong.
Sądzę, że nie masz się czym martwić, Ciebie to nie dotyczy.
Pozdrawiam
romi

Następna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości