Mieszany guz zarodkowy

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Mieszany guz zarodkowy

Postprzez joanna SP » 25 Cze 2025, 16:11

Kiedy otrzymaliście państwo wyniki z histopatu?
joanna SP

Postprzez joanna SP » 25 Cze 2025, 19:19

Zastanawiam się czy te Gliwice to dobry adres. Tutaj na forum czytam bardzo dobre opinie o doktorze Sarosieku z Warszawy. Może tam się udać?
joanna SP

Postprzez PioDom » 25 Cze 2025, 22:13

Mąż ma 38 lat. Wynik hispat otrzymaliśmy wczoraj . Mąż nie pójdzie chyba na wizytę skierowana przez szpital do urologa, bo widzę że to bez sensu. Mam nadzieję że tam w Gliwicach od razu zlecą tomografie.
PioDom

Postprzez miszcz » 25 Cze 2025, 22:21

Oba przypadki: jak najszybciej do onkologa, ten zleci tomografię komputerową i będzie wiadomo, co dalej.

Jeśli chodzi o wakacje, będziecie mieli jeszcze dużo czasu. Na razie priorytetem jest walka o zdrowie i życie, bo utkanie jest agresywne (poza tym potworniakiem), ale jeśli nie ma przerzutów, skończy się na obserwacji lub 1xBEP.

Warto się skonsultować.z doktorem Sarosiekiem w celu weryfikacji zaproponowanego leczenia.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez Podpretekstem » 26 Cze 2025, 10:41

Ja jestem trochę zdziwiona, że macie już histopaty, a czekacie jeszcze na zrobienie tomografow... To już powinno być wykonane tak naprawdę.

Pytałaś Asiu,jak mój mąż - jest po 3 cyklach chemii, po operacji RPLND - aktualnie czekamy na wyniki kontrolnej tomografii. Markery utrzymują się na dobrym poziomie.
Pracuje, żyje jakby nigdy chory nie był :)
Podpretekstem

Postprzez Podpretekstem » 26 Cze 2025, 10:45

Dodam jeszcze, że jesteśmy z Krakowa ale całe leczenie konsultowaliśmy z dr Sarosiekiem w formie teleporad. To najlepszy specjalista w kraju od raka jądra
A dodam tylko, że zalecenia onkolog z Krakowa rażąco odbiegały od zaleceń dr Sarosieka.
Uczulam, trzeba być uważnym bo zdarzały się tu na forum przypadki złego prowadzenia pacjentów przez różne ośrodki.
Czekajcie na wyniki TK i wtedy sprawa się rozjaśni.
Powodzenia!
Podpretekstem

Postprzez joanna SP » 26 Cze 2025, 11:23

Jutro rano jesteśmy w Gliwicach, czy PAństwo robiliście tomografy prywatnie czy w szpitalu zrobią na NFZ?
joanna SP

Postprzez Podpretekstem » 26 Cze 2025, 11:59

Szpital Narutowicza w Krakowie - zlecił kilka dni po orchidektomie tomograf jamy brzusznej i RTG klatki piersiowej (RTG klatki było błędem, należało zrobić od razu TK, tym bardziej że mój mąż miał liczne zmiany w płucach).
Badania na NFZ oczywiście, z opisem dosłownie w przeciągu kilku dni, omawiane u onkologa
Podpretekstem

Postprzez joanna SP » 26 Cze 2025, 14:44

Do męża gdy wychodził z Urovity nie przyszedł nikt. Odebrałam wypis ze statystyk i czekałam z nim na lekarza jeszcze 2 godziny bez skutku.
joanna SP

Postprzez PioDom » 26 Cze 2025, 17:02

U nas tak samo- wypis, hispat i do widzenia. Proszę przyjść we wskazanym terminie do urologa. Żadnych skierowań na tk, nic.
PioDom

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 44 gości