Podejrzenie raka jądra.

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Podejrzenie raka jądra.

Postprzez Adrian1975 » 21 Sty 2013, 23:33

posłuchaj, moja historia jest taka, że mam to szczęście, że firma mi płaci abonament a LUX-MED.
jak, bardzo podobnie jak Ty stwierdziłem,że coś jest nie tak to poszedłem (w moim wypadku 3 piętra niżej) do LUX-MEDu i zostałem zapisany, bez skierowania na wizytę do urologa (dr. Urbańczyk z 4WSK wrocław - Słoniu pozdrów doktora ode mnie :D ).

PO krótkiej rozmowie i badaniu w poniedziałek bodajże 11 października 2011 skierował mnie od razu na markery + zdjęcie płuc. Tam to robią niemal od ręki. Od razu mnie skierował na USG, które miałem w następnym tygodniu. A potem szybkie skierowanie od niego do 4 WSK i 27 października operacja ( nawiasem mówiąc w moje urodziny).

Także, jak Ci mówimy, idź prywatnie, to dlatego, że czas jest ważny. W "normalnym" trybie to się okaże, że za tydzień masz rodzinnego a za 2 miesiące urologa na NFZ.
Szybko poszukaj dobrego urologa - prywatnie szybciej - a będzie dobrze.

ciekawy materiał był na tvn 24.

http://fakty.tvn24.pl/meska-sprawa,301306.html

ADRIAN
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez troll » 22 Sty 2013, 01:34

Witam,

Daj znać, kiedy umówiłeś wizytę.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez Bad » 22 Sty 2013, 16:39

W Słupsku jest tylko jeden gabinet prywatny, najbliższy termin na przyszłą środę.
Bad

Postprzez romi » 22 Sty 2013, 16:52

Witaj
Jeśli wytrzymasz psychicznie to czekaj, albo może gdzieś niedaleko znajdziesz bliższy termin. Ja bym raczej był za jak najszybszą wizytą.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Bad » 22 Sty 2013, 16:59

A jednak udało się - wizyta jutro. Dr. Klim
Bad

Postprzez romi » 22 Sty 2013, 17:37

Napisz czego się dowiesz.
romi

Postprzez mishtall » 22 Sty 2013, 19:49

Witaj,

Ja poszedlem na rutynowe USG bo bolaly mnie plecy i moja pani radiolog napierw zobaczyla przerzut w wezlach a potem wykminila ze to chyba od jadra, dlatego jak do urologa nie mozna szybciej to biegnij na USG do radiooga. Ja zaluje ze nie poszedlem kilka miesiecy wczesniejj bo pewnie leczenie byloby latwiejsze do ogarniecia, a tak sie paluje z przerzutem. Czas jest naprawde wazny, w naszej chorobie nawet dni moga zadecydowac o naszym zyciu. Nie zwlekaj, tymbardziej, ze jak pisales napoczatku, to juz od akiegos czasu cos podejrzewasz.

Powodzenia
mishtall

Postprzez mishtall » 22 Sty 2013, 19:52

To super. nie widzialem wczesniejszego wpisu o jutrzejszej wizycie. Super, ze podchodzisz do tematu powaznie. Wazne, zeby cokolwiek jutro uslyszysz zrobic badania jak USG (jesli urolog nie bedzie go mial), RTG lub TK pluc i brzucha z miednica by w razie czego wykluczyc przerzuty.

Czekamy na wiadomosci z niecierpliwoscia.

mishtall
mishtall

Postprzez arek » 22 Sty 2013, 19:54

Hej!
W takim wypadku jest super!
Urolog z pewnością ogarnie temat USG. Czekamy na wieści.
Pozdrawiam!!
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez Bad » 23 Sty 2013, 19:48

Witajcie!

W zasadzie to powinienem się cieszyć, ale tak naprawdę nie wiem na czym stoję.

Tak jak pisałem wcześniej, miałem na dziś zaplanowaną wizytę u urologa. Wszedłem, zapytano mnie z jakimi podejrzeniami przychodzę, zrobiono badania USG. Po nim stwierdzono, że z jądrem rzeczywiście jest coś nie tak (nawet to jakoś nazwano, ale zupełnie nie ogarnąłem), ale raczej nie nadaje się do usunięcia. Skierowano mnie jednak na operację, bo coś tam trzeba naciąć, coś wyciąć... Wykluczono chyba raka jądra, no ale coś jest nie tak. Jądro jest powiększone i powiedziano mi, że raczej wciąż będzie się powiększać.

Na operację będę musiał jednak trochę poczekać, no a w podbrzuszu z dnia na dzień odczuwam coraz większy ból. Jądra też niestety bolą. Liczę, że przy zapisie na zabieg, zrobią mi jeszcze jakieś dodatkowe badania w szpitalu.

Pozdrawiam Was ciepło i dziękuję za pomoc.
Bad

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość