Seminoma testis dextri- Maciek

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Seminoma testis dextri- Maciek

Postprzez troll » 25 Sty 2013, 11:54

Witam,

Ja tylko zaznaczę, że na Forum pojawiła się niepochlebna opinia na temat wizyty prywatnej u dra Hudziec.
viewtopic.php?f=9&t=290&p=5943&hilit=Hudziec#p5943

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez mishtall » 05 Lut 2013, 23:28

Czesc Macku,

Widze ze z ta nasza legnica jest cos nie tak. Jestes czwartym przypadkiem z polowy zeszlego roku. Po dacie diagnozu stwierdzam ze byles Jednak pierwszy, a ja myslalem ze ja oraz 2 moich kumpli z legnicy zrobilismy statystyki za zeszly rok. Skad to scierwo sie u nas pojawilo? :)

Co do leczenia to 4WSK i dr Swiatoniowski to najlepszy adres. Po swoich przygodach z MCZ w lubinie gdzie trafilem po otchidoktomii z DCO jestem tez na etapie przenosin do 4WSK, oby nie za pozno.

Pozdrawiam i powodzenia

Michal
mishtall

Postprzez arek » 05 Lut 2013, 23:51

Chłopaki, nic tylko trzeba się "skonsolidować" w jednakowe terminy do 4 WSK. Wynajmiemy busa (lub autobus :D ) co dwa miesiące na Weigla. Do 10.00-12.00 Wszyscy jednojajowi u doktora, a potem razem na Wrocław i "impreza!" :lol:
EDIT: no dobra, u doktora może 12-tej do 14-tej, to i Jego na "odstresowanie" wyciągniemy :D :D
Jakby co, to 04.04.2013 Wojmon i ja już jesteśmy zapisani:)
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez Pupgo » 06 Lut 2013, 20:49

Witam Was!
Może i ja też do Wad dołączę już niedługo. 11.02. jadę na kontrolę do DCO. Przez to co się tutaj naczytałem, mam wielkiego stracha. Zobaczymy co mi ciekawego lekarz powie co do dalszych badań. Wspomnę tez o braku TK klatki i niekompletnych markerach. Niedługo stuknie mi rok od czasu wykrycia tego cholerstwa. W każdym razie do zobaczenia w 4WSK :)
Pozdrawiam!
Pupgo

Miejscowość: Legnica

Postprzez Pupgo » 11 Lut 2013, 21:48

Tak więc jestem po kontrolnej wizycie w CIO. Tym razem trafiłem na dr Aleksandrę Pałamarz- Żarczyńską. Muszę Wam powiedzieć, że wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Po zbadaniu mnie otrzymałem skierowanie na TK klatki piersiowej i osobne TK brzucha i miednicy małej. Warto wspomnieć, że pierwszy raz będę mieć wykonywane TK klatki i miednicy małej. Oczywiście dostałem również skierowanie na markery oraz inne badania krwi (najważniejsze, że był komplet markerów- z pomijanym wcześniej LDH).

Wyniki markerów:
LDH: 135,2 (135 - 225)
AFP: 3,06 (1,09 - 8,04)
BHCG: <1,20 (0 - 5)

Tutaj mam również 2 pytania- o czym świadczy LDH w dolnej granicy normy?
Czy nieznacznie podwyższony wynik MID% 9,6 (0 - 9) może mieć związek ze stanem zapalnym organizmu (wykonywanym 3 dni wcześniej tatuażem oraz przebytym na początku lutego przeziębieniem?). Nie miałem wykonywanego oznaczenia OB.

Pozdrawiam!
Pupgo

Postprzez m9nika » 12 Lut 2013, 09:42

Witam
Pupgo napisał(a):Tutaj mam również 2 pytania- o czym świadczy LDH w dolnej granicy normy?

Były na forum nawet dwa przypadki gdzie wynik LDH był poniżej normy i Troll pisał, że "tak się zdarza i nie ma powodów do niepokoju"
Na wynik LDH może również wpłynąć stan zapalny.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez acidtekk » 12 Lut 2013, 23:09

Hej ;] ja mam od zawsze poniżej normy:) i to nic złego

Pozdrawiam,
acidtekk

Postprzez troll » 13 Lut 2013, 01:30

Witam,

Cieszę się, że w końcu masz zrobiony komplet! LDH poniżej normy to nic strasznego :)

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez Pupgo » 13 Lut 2013, 20:41

Dziękuję Trollu! Trochę się uspokoiłem. Czekam tylko z niecierpliwością na TK klatki piersiowej i miednicy małej. Bo wcześniej miałem TK samego brzucha.
Pozdrawiam!
Pupgo

Postprzez Pupgo » 17 Kwi 2013, 09:47

Moi drodzy, mam mały problem. Chodzi o to, że chcę się starać o przyjęcie do Policji. Zgodnie z Rozporządzeniem: http://praca.policja.pl/ftp/rekrutacja/ ... arskie.pdf
Czy już na starcie mam sobie dać spokój, gdyż zgodnie z pkt 53 (1) i pkt 85 (1 i 2) w/w Rozporządzenia osoba z podanymi schodzeniami nie nadaje się do służby? Pytam, gdyż chcę mieć pewność, że prawidłowo odczytuję tabelę. Niestety nie uzyskałem żadnej informacji kilku jednostkach Policji.
Pupgo

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości