Mój przypadek, POMOCY!!!

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Mój przypadek, POMOCY!!!

Postprzez arek » 15 Sie 2014, 12:39

arabapapa napisał(a):sorry za spam, ale strasznie stresująca sytuacja.

Wszyscy przez to przechodziliśmy, więc bardzo dobrze Cię rozumiemy.
Nie jestem pewien, ale chyba BetaHCG jest następnego dnia i AFP i LDH trzeba poczekać kilka dni. Są laboratoria, które umożliwiają dostęp do wyników drogą online. Ale nie będę pisał więcej w głównym wątku, aby nikogo nie reklamować. Jeśli będziesz chciał to więcej informacji na privie.
Pozdrawiam!
EDIT:
W sumie skoro tylko betaHCG rodzi obawy, nie ma potrzeby powtarzać wszystkich trzech. Obniży to koszty.
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez arabapapa » 15 Sie 2014, 12:41

AFP i LDH dostałem już następnego dnia u siebie w labolatorium, no ale teraz dowiem się czy to drugie ma zakres referencyjny <0,1 i tam pojadę. dzięki serdeczne za pomoc, na pewno skorzystam z jeszczey, jeśli to będzie możliwe :)
pozdro! :)
arabapapa

Postprzez romi » 15 Sie 2014, 13:10

Witam
arek napisał(a): całe leczenie w 4WSK, jak i kontrola w miejscowym laboratorium opierała się na wynikach gdzie górna granica wynosiła <2 lub <2,6. Myślę, że jeżeli arabapapa powtórzy wyniki i będą powyżej 2 to sprawa jest jasna.

Jeśli bHCG znacząco przewyższa zakres referencyjny to sprawa jest oczywista, ale jeśli jest na granicy to jednak warto powtórzyć badania tam gdzie mają bardziej czuły i pewnie nowszy sprzęt. Jeśli w Twojej okolicy jest laboratorium Synevo to będzie dobry wybór.
Uważam że w sytuacji arabapapa im dokładniejszy teraz będzie wynik badania tym lepiej dla rozwiązania sprawy.
Oczywiście ponowna wizyta u doświadczonego urologa również może pomóc postawić właściwą diagnozę.
Napisz skąd jesteś może ktoś będzie mógł polecić dobrego lekarza.
Pozdrawiam
romi

Postprzez arabapapa » 15 Sie 2014, 13:13

Żuromin :) napisz mi na priv, jeśli tutaj nie można
arabapapa

Postprzez arabapapa » 19 Sie 2014, 15:09

pozostałe badania już mam wyniki przez internet, tylko tego beta HCG jeszcze nie ma wyniku...eh :/
arabapapa

Postprzez arek » 19 Sie 2014, 19:56

Witaj!
Nie ma nic gorszego niż to czekanie.. ;)
Czekamy na wieści.
Pozdrawiam!
Arek
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez arabapapa » 20 Sie 2014, 08:36

są wyniki, gonadotropina kosmówkowa mam podane <2,0 i zakres referencyjny <2,0. tzn ze wszystko okej?
arabapapa

Postprzez acidtekk » 20 Sie 2014, 20:45

bHCG poniżej progu detekcji oznacza, że marker jest w normie ;]
acidtekk

Postprzez arek » 21 Sie 2014, 22:08

Gratuluję wyników!
Jednak mimo wszystko nie usypiał bym swojej czujności, warto było by powtórzyć komplet markerów (tak dla pewności).
Wybierasz się z tymi swoimi wynikami do urologa? Pisałeś, że niedługo kontrolna wizyta.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
arek

Postprzez arabapapa » 23 Sie 2014, 11:27

Hmm no zrobię jeszcze raz skoro tak mówicie. USG tez zrobic? do urologa bym sie wybral, ale gdy powtórze markery i te USG ewentualnie
arabapapa

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości