przez darekka » 29 Kwi 2011, 21:30
Witam ponownie.W dniu 21.04.2011 dostałem wynik histopatologii a tam napisali:
"OPIS MAKROSKOPOWY
Jądro lewe o wymiarach 6 x 4 x 3cm z powrózkiem nasiennym długości 5cm.Miąższ jądra o wym.4,5 x 3 x 3cm z litym, szarym guzem o średnicy 2,5cm z wylewami krwi,makroskopowo ograniczonym do miąższ jądra,"
"OPIS MIKROSKOPOWY
Rak zarodkowy jądra z obecną martwicą.
CD(30)+, AFP(-)
Guz ograniczony jest do jądra.Nie nacieka najądrza ani osłonek.Nie stwierdza się przekonywujących cech angio- i neuroinwazji. W pozostałym ocenianym miąższu jądra widoczne są cechy intratabular germ cell neoplasia. Powrózek nasienny o prawidłowej budowie,bez nacieku raka
pT1Nx
LPX: 2 "
Wydano skierowanie na CT jamy brzusznej i miednicy mniejszej.
Oto opis badania z 27.04.2011:
"Wykonano badanie trójfazowe TK jamy brzusznej i miednicy mniejszej z kontrastem 2 fazy.W przestrzeni pozaotrzewnowej, okołoaortalnej po lewej stronie, poniżej lewej nerki, pakiety powiększonych węzłów chłonnych ok.62 x 27 x 27mm.Adenopatii w badaniu nie stwierdzono.Reszt opisu stwierdza że nic ponadto nie wykryto"
A teraz do 16 maja mam czekać na wizytę u urologa-onkologa aby ten po obejrzeniu wyników wydał skierowanie na leczenie chemioterapią,chyba że wcześniej sam coś załatwie. Czekać mam choć czterech lekarzy niezależnie od siebie stwierdziło że niezbędna i konieczna jest chemioterapia a żaden skierowania wydać nie może.