przerzuty, prośba o pomoc

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: przerzuty, prośba o pomoc

Postprzez paweld7 » 08 Paź 2013, 10:41

Witam :D
i od razu na wstępie pragnę podzielić się z Wami Kochani optymistycznymi wiadomościami jakie przekazał mi lekarz prowadzący z instytutu gruźlicy w W-wie.
Wyniku jeszcze nie widziałem fizycznie jednak po jego przeczytaniu Pan Dr przekazał mi telefonicznie że jest bardzo mile zaskoczony że wyszedł on aż tak dobrze :) przede wszystkim nie ma tam żadnych żywych utkań raka a biorąc pod uwagę moje leczenie, patomorfolodzy uznali że zmiany te prawdopodobnie są następstwem leczenia :) :)
W związku z tym- drugiego (prawego) płuca raczej nie ma potrzeby robić gdyż w lewym (tym operowanym) było znacznie więcej zmian i były tam dwa większe guzki, koło 33mm.
Gdy odbiorę wyniki skonsultuję się jeszcze z onkologiem, teraz tylko wycięcie węzłów chłonnych z brzucha u Dr Sarosieka i oby na tym był koniec :D
pozdrawiam i miłego dnia życzę :D
paweld7

Postprzez m9nika » 08 Paź 2013, 10:53

Witam
To świetne wieści :) Gratulacje!
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez oczarownica » 08 Paź 2013, 11:22

Cieszymy sie z Tobą Pawle o wspaniałe wiadomości i jaka ulga! RPLND tez sie nie bój bo jak sie okazuje mozna okres pooperacyjny przejsc obronną ręką i całki3m szybko i w dobrej kondycji go przebyc. Tak wiec trzymamy kciuki! Pozdrowienia rowniez od Wojtka ;) ;) ;) beata
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez Nut » 08 Paź 2013, 11:29

Superrrrrr wiadomoścI!!!!! :D :D :D :D

Bardzo, bardzo się cieszę!!!!! :-)

Świetnie!!! :-)

Z tego, co czytałam, to ból po RPLND jest dużo mniejszy niż po usuwaniu zmian w płucach, także o tyle jest to lepsza operacja :-)

Może skonsultuj te wyniki również z Dr Sarosiekiem? Taki double check na wszelki wypadek ;-)

pozdrawiam i naprawdę ogromnie się cieszę!!! :-)
Nut

Postprzez paweld7 » 08 Paź 2013, 11:46

tak tak z Dr Sarosiekiem na pewno skonsultuje wyniki jak tylko je dostane, bo poprosiłem o przesłanie ich pocztą.
Co do bólu to aż tak bardzo się nie boję, na pewno nie będzie większy jak po pierwszej operacji, gdy miałem przecinany mostek ;) skoro tamto przetrwałem to i z tym sobie dam radę :)
paweld7

Postprzez kasia1 » 08 Paź 2013, 19:55

gratulacje, przeczytałam Twoją historię i naprawdę dużo przeszedłeś ale teraz wyniki są super i będzie już tylko lepiej, serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki
kasia1

Miejscowość: świętokrzyskie

Postprzez poznaniak » 08 Paź 2013, 23:50

Super, trzymam kciuki za dalsze dobre wieści. Pozdrawiam :)
poznaniak
Przyjaciel Forum

Postprzez paweld7 » 17 Paź 2013, 10:08

Witajcie ponownie ;)
Piszę do zainteresowanych, że przesłałem do Dr. Sarosieka wynik histologiczny i potwierdził On że nie trzeba operować drugiego płuca :D co mnie bardzo cieszy :D Pan doktor umówił mnie też na konsultację u szefa chirurgii w Magodencie w sprawie RPLND, termin na 4.11, ponieważ podobno musi minąć minimum 2 miesiące od operacji terakochirurgicznej.

pozdrawiam Wszystkich i miłego dnia ;)
paweld7

Postprzez m9nika » 17 Paź 2013, 11:16

Witam
paweld7 napisał(a):i potwierdził On że nie trzeba operować drugiego płuca

Mnie również ten fakt cieszy, skoro jeszcze czeka Cię RPLND.
Jesteś bardzo dzielnym :)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Nut » 20 Paź 2013, 12:05

Hej Pawel!!!

Cieszę się bardzo!!! :-) RPLND nie jest przyjemne ale da się przeżyć - wg mojego Pawła, który przez to przeszedł. :)
Ściskam Cię mocno i mam nadzieję, że szybko zleci do 4.11 i zaraz to wszystko będziesz już miał za sobą!! :)

pzdr
Nut
Nut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości