Nasieniak pT1Nx - jaka chemia?

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Nasieniak pT1Nx - jaka chemia?

Postprzez Enzo » 28 Lut 2025, 18:52

Aktualizacja mojego wątku. Ogólnie mam się dobrze. Większość efektów ubocznych leczenia zniknęło. Badanie TK i markery w porządku. Niestety mam inny problem zdrowotny, narazie niegroźny ale niezwiązany z rj ani jego leczeniem.
Mam też odczucie niskiego testosteronu, po badaniu okazało się że mam bardzo wysoki przy górnej granicy widełek ale muszę jeszcze zbadać wolny testosteron bo podobno jego poziom jest ważniejszy dla samopoczucia.
Ostatnio zrobiłem sobie szeroki zakres badań morfologia, hormony, testy glukozowe, próby wątrobowe i nerkowe, prawie wszystko było w normie więc badania jak określili lekarze wyszły bardzo dobrze.
Dla tych którzy są w trakcie leczenia chemioterapią lub po dodam że samopoczucie poprawiało mi się nawet 2 lata po leczeniu także jeśli ktoś po kilku miesiącach coś odczuwa niech nie traci nadziei na poprawę. Niektóre z dolegliwości są też na tle psychologicznym a płynący czas w wielu aspektach pomaga.

Pozdrawiam 8-)
Enzo

Re: Nasieniak pT1Nx - jaka chemia?

Postprzez Enzo » 26 Maj 2026, 13:02

Po 3 latach wychodzę z obserwacji. Na dzisiaj wszystko jest dobrze. Forma fizyczna jedna z lepszych w życiu. Pozdrawiam walczących
Enzo

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 31 gości