Potrzebuje Porad!Rak jąder

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Potrzebuje Porad!Rak jąder

Postprzez Kuba93 » 18 Gru 2012, 18:46

Czyli tak 20 mam tomografie i markery potem maja mi wykonac zabieg wyciecia jądra przez pachwine na zadna biopsje mam nie pozwolic wycinaja jądro i co jeszcze?jak nie bd przerzotów na narzady to co teraz z tym 2 jądrem (prawym) bo lewe mam juz bardzo zawasowane bola mnie wiezły i sa powiekszone przy pachwinie na prawym jest guz wielkosci nie wiem 2 ziarenek grochu na oko czyli te jądro też juz bd do wywalenia?czy istnieje taka mozliwosc ze ten guz to nie rak tylko cos innego?lekarz mówił ze to moze byc zapalenie od tego lewego ale czy przy zapleniu robi sie guz?
Kuba93

Postprzez romi » 18 Gru 2012, 23:51

To nie do końca tak jak piszesz, bo podpisując zgodę na zabieg, zgadzasz się na takie działania lekarzy które oni uznają za właściwe. W trakcie zabiegu może okazać się że będą potrzebne działania które trudno przewidzieć przed. Dlatego tak ważne jest zaufanie do lekarza. Możesz upewnić się, że zabieg odbędzie się z dostępu pachwinowego, możesz zapytać się dowiedzieć co jeszcze może Cię czekać, ale nie możesz dyktować co i jak ma być robione lub nie.
Jeszcze raz proponuję Ci kontakt z CO-I w Warszawie.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Kuba93 » 19 Gru 2012, 14:47

Właśnie dzisaj dowiedziałem się że jestem bezpłodny jeszcze tyg temu miałem normlna spermę biała i gestą a teraz zadką i przezroczystą jestem załamany mam nowotwór złosliwy lewego jądra na prawym jakieś zmiany wszystko mnie boli trzustka mnie zaczyna kuć w sumie to już nie mam sie po co źalic i tak to nic nie da jutro tomografia niech jeszcze te przerzuty mnie dobiją
Kuba93

Postprzez arek » 19 Gru 2012, 14:58

Hej!
Byłeś w COI? kontaktowałeś się z nimi?
arek
Awatar użytkownika
arek

Postprzez romi » 19 Gru 2012, 15:57

Witaj
Postaraj się spokojnie podejść do sprawy, bez paniki, bo to tylko komplikuje całą sytuację. W tej chwili Twoim celem jest zabieg. Inne kwestie pozostaw na później. Czy zdecydowałeś się na to gdzie zabieg będzie robiony. Rozważ CO-I w Warszawie.
Kwestia bezpłodności może być chwilowa, znajdujesz się w tej chwili pod wpływem dużego stresu, a to nie sprzyja normalnemu funkcjonowaniu organizmu. Sytuacja wymaga zachowania "zimnej krwi", dobrze byłoby gdyby ktoś bliski pomógł Ci w opanowaniu sytuacji.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Kuba93 » 19 Gru 2012, 16:38

tak jutro mam badania markerów i tomografie w płocku w piątek jadę do coi na konsultacje słuchaj własnie byłem w bardzo dużym stresie i podejzewam że to co odałem to była zwykła wydzielina z gruczołów ta niby przezroczysta sperma bo tak to wyglądało sam byłem zdziwiony bo jeszcze nigdy tak nie miałem robiłem test i okazało sie że w domu już wyglądało to zupełnie inaczej bielsza bardziej gęstsza tak jak normalnie i ta Pani nie wiem czy ona wzieła to poprsotu pod mikroskop czy tez odwirowała to by sprawdzić wiem ze to co wydaliło sie to nie było to co zawsze wyglądało to własnie jak wydzielina gruczołowa prawie jak woda to wyglądało Przepraszam że tka pisze ale nie wiem jak to nazwać mam poważny problem wszystko spada na łeb w 1 momencie gdzie moge jakies dokładniejsze badania robic te robiłem w novum koło Coi
Kuba93

Postprzez romi » 19 Gru 2012, 21:35

No to świetnie, że jedziesz do CO-I. Dobrze byłoby gdybyś w CO-I miał zabieg, wtedy możesz być pewien, że wszystko będzie jak trzeba.
Na razie innymi sprawami nie przejmuj się. Po zabiegu będzie wiadomo więcej, będziesz spokojniejszy.
Wielu przez to przeszło, przejdziesz i Ty. Będzie lepiej niż się spodziewasz.
W CO-I zapisałeś się na wizytę do gabinetu 106, czy tak? Pamiętaj, że musisz mieć ze sobą aktualne RMUA jednego z rodziców i ZCNA - to jest druk zgłoszenia danych o członkach rodziny dla celów ubezpieczenia społecznego.
romi

Postprzez arek » 20 Gru 2012, 16:08

Hej Kuba!
Daj znać,czy udało Ci się otrzymać dzisiaj wynik TK.
Pozdrawiam
Arek
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez Kuba93 » 20 Gru 2012, 23:24

Witam nie dało sie dostałem opieprz od ordynatora ze chce pojechac do wwa nie wiem juz sam mowił ze lewe usuną a prawe pewnie biopsjia ale kazał przyjsć dopiero 2 stycznia umówic sie na zabieg jak sie zdecyduje gdzie sie bd leczył wgl pocisnoł ze mna jutro jade do wwa takze jak coś bd pisał
Kuba93

Postprzez romi » 21 Gru 2012, 00:17

Witaj
Wyniki badań są Twoją własnością i nikt nie ma prawa odmówić Ci ich wydania. Domagaj się ich wydania.
Masz prawo do konsultacji i jak piszesz opieprzenie Cię za to przez ordynatora jest bardzo nie w porządku. Odwlekanie zabiegu też nie jest dobre. Czy masz wszystkie niezbędne dokumenty na jutrzejszą wizytę w CO-I? Myślę, że w CO-I zostaniesz odpowiednio potraktowany i pozostaniesz tam pod opieką. Pisz co i jak.
Powodzenia
romi

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości