Seminoma testis pT2 : jakie wybrac leczenie ?

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Seminoma testis pT2 : jakie wybrac leczenie ?

Postprzez m9nika » 11 Wrz 2013, 10:10

Witam
Decyzje nigdy nie są łatwe szczególnie kiedy chodzi o życie, ale Ty jesteś panem swego losu i wiesz co dla Ciebie jest najlepsze ;)
Cieszy mnie fakt, że chemia bardzo Ci nie dokuczyła :) jak również to, że podzieliłeś się z nami rozważeniami dlaczego taką decyzje podjąłeś ;)
Teraz tylko cieszyć się życiem i koniecznie pilnować terminów kontroli.
Pozdrawiam cieplutko
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez romi » 11 Wrz 2013, 11:01

Witaj
Dobrze, że podjąłeś decyzję rozważnie, konsultując się z kilkoma lekarzami. Dzięki temu Twój wybór jest korzystny również dla Twojej psychiki.
Powodzenia
romi

Postprzez oczarownica » 11 Wrz 2013, 11:27

Witaj! i gratuluję! generalnie jestem przeciwniczką chemioterapii i w ogole naszego durnego trybu zycia ktory jest tak pogięty ze konczy sie choróbskami :( :o ale jesli chodzi o nowotwory jadra to sama niejednokrotnie optowałam u niejednego z naszych kolegów aby taki krok poczynic. ;)
Bo to jest tak ..jedno zycie i jedna decyzja jak nie trafna to pomimo i tak duzych szans wyleczenia większe zagrozenie..
A co do przedmówców i podejmowania decyzji to ja mysle ze jest tak , jakąkolwiek podejmuje sie w zyciu decyzję trzeba być jej poprostu pewnym w 100 % zwlaszzca kiedy tak powazna jak ta. Inaczej nasze gdybanie może nas ,,zjeść,, Nigdy nie ma wersji obok ktora mozna byłoby porownac i przekonac sie co by było gdybym zrobił inaczej. Nie do konca zgodzę sie z Moniką ze jest się panem swojego losu - raczej w ogóle nie jest sie nim ;) ;) ;) lecz na pewno jest sie panem swoich wyborów i tu sie zgadzam w kolejnych 100 %
A Ciebie Pawle pozdrawiam i zyczę powodzenia i abys zapomnial o chorobie jak najszybciej a tylko sie konrolował regularnie ;) wszystkiego najlepszego w Nowym- juz jakby- Zyciu!!!! :) :) :) :)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez m9nika » 11 Wrz 2013, 15:08

oczarownica napisał(a):Nie do konca zgodzę sie z Moniką ze jest się panem swojego losu - raczej w ogóle nie jest sie nim lecz na pewno jest sie panem swoich wyborów i tu sie zgadzam w kolejnych 100 %

Być panem swojego losu, to znaczy mieć wpływ na swoje życie poprzez dokonywanie samodzielnych wyborów.
To miałam na myśli ;)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości