Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.
To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.
przez Uroboros » 31 Mar 2025, 06:49
Co do chemii, chorób i dzieci to tak nie działa że łapiesz wszystko. Moje miały rok i trzy lata, chorowały konkret , chodziły też do przedszkola a ja od nich nic nie zlpalaem. Obecność syncytiotrofoblastu jest niepokojąca przy wysokim bhcg
-
Uroboros
-
przez Podpretekstem » 31 Mar 2025, 20:47
Mąż leczył się 3xBEP w Narutowiczu i wszystko szło gładko, do momentu, kiedy po chemii okazało się że pozostały zmiany resztkowe w węzłach chłonnych. Bardzo zaczęły panie doktor kombinować (proponując dołożenie chemii, a potem radioterapię).
Do klasycznych, standardowych przypadków polecam Narutowicza. Ale kiedy coś zaczyna odbiegać od klasyki - to już tylko dr Sarosiek.
-
Podpretekstem
-
przez pomidor.malinowy » 30 Cze 2025, 00:43
Donoszę że pierwsze kontrolne TK po 4 miesiacach od orchidektomii wyszło czysto. Wszystkie badania markerów, które robiłem +- co miesiąc też w normach.

Trzymajcie się!
-
pomidor.malinowy
-
Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 47 gości