miał być rak ale go nie widać ..jest czy nie? pomóżcie

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: miał być rak ale go nie widać ..jest czy nie? pomóżcie

Postprzez tom84 » 12 Wrz 2013, 12:13

ja wiem czy inne bajki... od tego samego sie zaczęło:)
jak usunęli to nie ma co puchnąć jak nie usunęli to wielkie spuchnięte ( mam nadzieje ze to to,)

ta niepewność....
tom84

Postprzez oczarownica » 12 Wrz 2013, 13:11

oczywiscie ze inne, rozrozt jądra z powodu guza jądra to zupełnie co innego niz obrzęk jadra po usunieciu torbieli i czegos tam jeszce. Obrzęk to nie to samo co guz. Jwsli oberwałby ktoś w ,,ryja,, :roll: i miałby obrzęk twarzy to nie to samo co spuchłby z powodu np ropnia zęba. wyglad niby podobny ale PRZYCZYNA inna. Idz w koncu do lekarza i nie gdybaj o! :? :? :? :? :?
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez tom84 » 12 Wrz 2013, 14:15

hehe dzieki ale wydaje sie że wszystko wraca do normy powoli... bardzo powoli... ale chyba wraca:)
poczekam do 2 tygodni od operacji i wtedy się zgłosze:)) tak mi tu pewien dr. poradził:)
tom84

Postprzez tom84 » 12 Wrz 2013, 14:41

a takie pytanie:) to forum dotyczy raka jądra... z tego też powodu mnie otwierali, robili też żylaki i torbiel usuwali...
nie wiecie po jakim czasie można uprawiać te sprawy?:)
jakoś wyleciało mi żeby lekarza zapytać a wizyta dopiero miesiąć po operacji?:)
tom84

Postprzez Adrian1975 » 12 Wrz 2013, 14:49

cześć,

jak by to powiedzieć, hhhmm , miłej zabawy, tylko ostrożnie i bez studiowania kamasutry i jej wyrafinowanych pozycji:-)

Adrian
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez oczarownica » 12 Wrz 2013, 16:36

nie jestem pewna w przeciwienstwie do Adriana . Zykaki powrozka i operacja w obrebie jadra jeszce przed zagojeniem rany ...coz nie spieszylabym sie tak ;) lepiej sie upewnij. ;) ;) poczekaj do wizyty kontrolnej czyli te 2 tyg po operacji zapytaj lekarza i wtedy jesli pozwoli a Ty bedziesz czuł sie pewnie - działaj:) :) :) :)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Postprzez tom84 » 12 Wrz 2013, 17:27

nie 2 tygodnie a miesiąc w sumie po operacji mam kontrolną:)
tom84

Postprzez oczarownica » 12 Wrz 2013, 17:41

no trudno ;) albo zadzwonisz i zapytasz albo poczekaj. w przeciwienstwie do zabiegu usuniecia jądra ktore po prostu znika Twoje jest po ingerencji chirurgicznej , jest obrzekniete itd więc uwazam na dostepna mi wiedzę i doswiadczenie ,ze narazie trzeba sobie darowac poki nie wroci do normy jadro i moszna. Pozdrawiam Beti ;)
oczarownica

Postprzez tom84 » 12 Wrz 2013, 18:52

dzięki:)
jakoś wytrzymam:)
tom84

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości