Mój przypadek, POMOCY!!!

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Mój przypadek, POMOCY!!!

Postprzez arabapapa » 06 Wrz 2014, 20:03

no właśnie czytam jego wypowiedzi pisane bardzo profesjonalnym językiem i ufam mu bardziej niż 70letniemu urologowi z mojego miasta, która ledwo widzi.
arabapapa

Postprzez romi » 06 Wrz 2014, 20:10

Nie jestem lekarzem, a przechodziłem jeśli tak można powiedzieć - pośrednio.
Dziękuję i pozdrawiam
romi

Postprzez troll » 06 Wrz 2014, 23:51

Romi, nie oszukując nikogo, zawstydziłbyś swoją wiedzą i inteligencją niejednego lekarza... Tym bardziej, wszyscy na Forum jesteśmy wdzięczni, że znajdujesz czas i ochotę na to, by odpowiadać na pytania użytkowników Forum. Sam osobiście jestem Ci ogromnie wdzięczny. Niemniej jednak...

Arabapapa,

Wartości bhCG poniżej 2 mieszczą się w normie. Po prostu laboratorium podaje wartości np. <0,1; <1,0; <2,0; przy normie <2,0; <5,0 ponieważ taka jest czułość aparatury analitycznej... Nie można oznaczać wartości niższych niż 0,1 x norma ponieważ jest to absolutnie pozbawione sensu! Wszystko u Ciebie jest ok!

Pozdrawiam serdecznie!
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez arabapapa » 07 Wrz 2014, 11:25

no tak mówi się, że to może być błąd pomiaru i tu jest jedna kwestia, że nie mam pewności ze to akurat ten 1 a nie 2 był błędny?
arabapapa

Postprzez romi » 07 Wrz 2014, 12:44

Witaj
To dla całkowitej pewności i swojego spokoju zrób jeszcze jedno badanie, w innym laboratorium, przy okazji pobytu w innym mieście. Do badania bHCG nie potrzeba być na czczo.
Badanie USG jąder które jest dla nowotworów jądra kluczowym badaniem obrazowym wykluczyło obecność guza.
Poza tym chciałbym zauważyć, że opinie wygłaszane na forum nie są w żaden sposób wiążące, należy to traktować jak rady co robić a nie jak się leczyć. Może okazać się, że opinia lekarza może być inna niż prezentowana na forum, co nie znaczy że będzie błędna. Naszym zadaniem jest uświadomienie choremu na rj jak według standardów powinno wyglądać postępowanie, natomiast lekarza wybiera pacjent i tylko ten lekarz podejmuje wszystkie decyzje dotyczące leczenia. Jeśli pacjent nie jest zadowolony z kontaktów z lekarzem ma prawo w każdej chwili wybrać innego do którego ma zaufanie.
W żadnym wypadku nie należy leczyć się przez internet, chociaż muszę z ręką na sercu napisać, że ekspertom na forum zaufałbym bez żadnej wątpliwości. To są Ludzie którzy bardzo wielu tu obecnym pomogli, czasem w bardzo trudnych sytuacjach, za co wszyscy jesteśmy im wdzięczni.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Mariola Maria » 08 Wrz 2014, 10:23

Dokładnie tak robi
Mariola Maria

Postprzez arabapapa » 12 Wrz 2014, 20:05

i markery są w normie :)
arabapapa

Postprzez romi » 12 Wrz 2014, 20:24

Witam
Czyli sprawa jest jasna, wszystko jest dobrze. Wiesz co trzeba robić i pamiętaj co pewien czas o kontroli. Wszystkie badania zachowuj, żeby można było je porównywać.
Pozdrawiam i życzę zdrowia.
romi

Postprzez arabapapa » 13 Wrz 2014, 17:28

dziękuje serdecznie wszystkim, będę pamiętał o waszych bezcennych radach i mam nadzieję, że też będę mógł kiedyś pomoc osobom w sytacji podobnej do tej, w której sam się znajdowałem.
arabapapa

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości