przez figaro » 11 Kwi 2013, 15:32
Witam,
Dziś odebrałem Pana wiadomość prywatną i w naszej dokumentacji komputerowej przejrzałem notatkę z Pana wizyty we wtorek.
Bezpośrednio nie jestem w stanie Panu pomóc, ponieważ ja nie wykonuję badań USG.
USG, które ma Pana zaplanowane na poniedziałek 15.04, będzie wykonywał nasz lekarz, który ma ogromne doświadczenie w badaniach USG w ogóle, a poza tym w szczególności w zakresie guzów jąder.
Trudno mi wypowiedzieć się na temat badania, które Pan dostarczył, ale zakładam, że dla naszego urologa coś musiało być nie do końca jasne, skoro chciał, żeby badanie było powtórzone u nas.
Rzadko kiedy jest możliwe, żeby taka sprawa jak Pańska rozwiązała się w ciągu tego samego dnia, ponieważ wyżej wspomniany kolega, który robi USG, w pozostałe dni tygodnia poza poniedziałkiem pracuje w ambulatorium.
Jeżeli (tfu, tfu, odpukać) potwierdzi się obecność guza w jądrze, orchidektomia zostanie wykonana najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu.
Markery są w granicach normy.
Plan postępowania zaproponowany przez konsultujących Pana we wtorek lekarzy jest jak najbardziej prawidłowy.
Pozdrawiam,
Figaro.