Konrad1234 - RPLND

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Konrad1234 - RPLND

Postprzez romi » 04 Kwi 2014, 22:49

Witam
Może infekcja, a może tak powoli dochodzisz do siebie. A jak wyglądały poprzednie badania?
Pozdrawiam
romi

Postprzez thinkpositive » 05 Kwi 2014, 12:13

U mnie WBC były lekko poniżej normy przez 2 lata od łączenia. Dopiero ostatnia morfologia była bez odchyleń. Każdy lekarz ignorował ten niski poziom jak pytałem.
2011 - nienasieniak, IB, 2xBEP, Mazowiecki Szpital Onkologiczny we Wieliszewie
Awatar użytkownika
thinkpositive
Przyjaciel Forum

Postprzez konrad1234 » 05 Kwi 2014, 14:08

Ok dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
Ostatnio nie miałem żadnych infekcji ani nic podobnego jedynie w grudniu zakaziło mi się wejście centralne ale zostało wyciągnięte i było ok.
Morfologia krwinki białe; z Października to 4,74 Listopad 3,6 Grudzień 3,2 Styczeń 2,7 Luty 3,27 Marzec 3,09 Kwiecień 3,2 do każdej norma to 4-10.
Pisze tylko o leukocytach bo reszta prawie wszystko w normie.
Pozdrawiam.
konrad1234

Postprzez konrad1234 » 10 Kwi 2014, 21:26

Witam.
Mam pytanie trochę nie związane z rj ale bardzo bym prosił o odpowiedź.
A więc odebrałem dziś wynik testosteronu i wynik to 337ng norma to(280-1100).
Moje pytanie to czy w moim wieku (17 lat)nie powinienem mieć wyższego wyniku??
Zmiany które zaobserwowałem to zaprzestanie rośnięcia zarostu na twarzy i wypadywanie włosów z kl piersiowej/brzucha.
Pozdrawiam.
konrad1234

Postprzez m9nika » 10 Kwi 2014, 21:46

Witam
Proponuję udać się do endokrynologa.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez troll » 10 Kwi 2014, 21:58

Witam,

Wynik jest w normie i tutaj nie ma podstaw do diagnozowania, natomiast niepokojące są same objawy - a wszystkie wyniki zawsze należy interpretować w ujęciu całości obrazu klinicznego, w tym, podstawowego badania przedmiotowego. Również sugeruję konsultację z endo.

Pozdrawiam serdecznie!
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez konrad1234 » 10 Kwi 2014, 22:36

Ok dziękuje M9nika i Troll za odpowiedź.
Pozdrawiam Konrad.
konrad1234

Postprzez kat1340 » 11 Kwi 2014, 23:16

U mnie anomalie w owłosieniu różnych sfer ciała utrzymywały się dosyć długi czas po zakończeniu chemii - zagęszczały się, przerzedzały, rosły szybciej, wolniej, raz zaczęły wypadać przez jakiś czas - cuda wianki się działy, aż wkońcu się to ustabilizowało - możliwe, że doszukujesz się tutaj wpływu poziomu testosteronu, podczas gdy to może być zwyczajne następstwo toksycznego leczenia.
kat1340

Postprzez marko » 12 Kwi 2014, 12:50

W moim przypadku włosy zaczęły wypadać przed drugą chemią, dostaję RCHOP co 21 dni.Tuż po chemii, wypadła całość włosów z głowy. Podobnie było z owłosieniem na reszcie ciała, wypadło całkiem lub znacznie się przerzedziło :( Za kilka dni będę na 5 kursie chemioterapii, włosy na głowie zaczynają powolutku i nieśmiało :D odrastać.
Niedawno żartowałem z tego mówiąc, że cebulki włosów czekają na temperaturę powyżej 15 stopni i codzienny wiosenny deszczyk :D
Poziomu testosteronu, nie sprawdzałem. Po prostu uznałem, że wypadanie włosów to następstwo leczenia chemią.
Pozdrawiam
Boże, użycz mi pogody ducha. Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić.
Odwagi, abym zmieniał to co mogę zmienić. I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
marko

Postprzez konrad1234 » 12 Maj 2014, 20:42

Witam Wszystkich.
Mam najnowszą tomografie pierwszą po limfadenektomii.
Jak rozumiem nic tylko się cieszyć ?

KLATKA PIERSIOWA :
Zmian ogniskowych w obrębie płuc nie uwidoczniono.
Aorta piersiowa, tętnica płucna, żyła główna górna nadnercza w normie
Powiększonych węzłów chłonnych w obrębie śródpiersia ich. wnęk nie uwidoczniono
Jamy opłucne wolne od płynu
Objęte badaniem części kostne bez podejrzanych zmian.

Jama brzuszna:
Wątroba nie powiększona bez uwidocznionych zmian ogniskowych
Drogi żółciowe nieposzerzone
Pęcherzyki żółciowe o niepogrubianych ścianach nie uwidoczniono wapnionych złogów
Trzustka niepowiększona bez uwidocznionych zmian ogniskowych
Śledziona powiększona 116x82mm (ax.)x 172mm bez uchwytnych zmian ogniskowych . Nadnercza w normie. Obie nerki położone typowo o gładkich obrysach prawidłowo wzmacniają się po podaniu kontrastu, jednoczasowo wydzielają mocz cieniujący ,UKM-y i moczowody bez zastojów.
Powiększonych węzłów chłonny patologii płynowych w jamie brzusznej nie uwidoczniono
Objęte badaniem części kostne bez podejrzanych zmian ogniskowych.

Miednica mniejsza;
Pętle jelit bez uchwytnych zmian .Pęcherz moczowy o gładkich obrysach i niepogrubianej ścianie.
Gruczoł krokowy nie powiększony. Pęcherzyki nasienne w normie.
Powiększonych węzłów chłonnych ,patologii płynowej w obrębie miednicy mniejszej nie uwidoczniono.
Pojedynczy węzeł chłonny biodrowy wspólny prawy w osi krótkiej 6mm.
Objęte badaniem części kostne bez podejrzanych zmian ogniskowych

Pozdrawiam Serdecznie.
konrad1234

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości