Czołem,
Mariush, no widzisz, życzę Ci żebyś przeszedł to świństwo jak najlżej się da. To zanosi się na to, że dołączę do grona Wiedźminów wkrótce po Tobie

Trzymaj się.
Trollu, tak, trzy. Pytałem go, dlaczego się zastanawia nad trzecim i od czego zależy ta decyzja, odpowiedział w skrócie, że "w jednym szpitalu leczą wedle takich standardów, w innym nie, w ESMO jest tak, a w USA inaczej, a w Polsce to w ogóle". Oczywiście, swoje decyzje podejmie według doświadczenia z pacjentami. Więc tak naprawdę nie wiem, o co chodzi z tym bonusem (był to inny lekarz, niż ostatnio, jednak ten wydawał się bardziej rozgarnięty).
Pragnę jednak podkreślić, że nie ma powodu do paniki : primo, przedstawił 3 kurs jako opcję, mglistą mam nadzieję możliwość, w standardzie dostanę 2, secundo, ja mogę przecież odmówić, wszyscy będą zadowoleni, zwolni się miejsce w szpitalu...
Ach, jeszcze jedna ważna sprawa, która mi się przypomniała. Pobyt w szpitalu będzie 5-dniowy, ale zalecaną praktyką jest, by trwał dni siedem. Gdzie w siódmym dniu podaje się pierwszą dolewkę (dzień wcześniej). Argument za jest taki, by pacjent nie musiał krążyć od miejsca zamieszkania do szpitala i w drugą stronę tak szybko po zaaplikowaniu leczenia.
Co o tym sądzicie ?