nowotwór jądra

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: nowotwór jądra

Postprzez troll » 10 Maj 2014, 16:28

Witaj,

Niewiele podwyższony poziom leukocytów nie stanowi większego problemu - można podejrzewać, że organizm próbuje uporać się z drobną infekcją lub po prostu powraca do sprawności po obciążającym leczeniu. Wskazana jest kontrola morfologii (z rozmazem) ze około miesiąc.

Pozdrawiam serdecznie!
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez ania1391 » 24 Maj 2014, 14:06

Witajcie

Mamy mały problem z umówieniem się na RTG płuc i USG brzucha, które musimy mieć na wizycie 10 czerwca u dr Sarosieka. Dzwoniliśmy naprawdę skrupulatnie do zakładu diagnostyki Magodentu, żeby zapisać się od 20 maja po czym 20 i 21 ustalali grafik a 22 już wszytko było zapełnione a możliwość umówienia się to najwcześniej dopiero 11 czerwca. Mamy możliwość zrealizowania badań przed wyznaczoną wizytą w pobliskiej miejscowości. Jestem jednak prawie pewna, że pacjentów z rakiem jądra nie mieli oni wcale. Chciałabym, żeby badania te i ich opis były wykonane w doświadczonym ośrodku. Proszę podpowiedzcie nam gdzie takie badania wykonać w Warszawie? Może jakiś prywatny zakład?

Pozdrawiam
ania1391

Postprzez m9nika » 24 Maj 2014, 16:34

Witam
Proponuję napisać maila do dr Sarosieka o zaistniałym problemie, może coś doradzi.
Ja słyszałam, że w warszawie profesjonalnie usg robi dr Michał Elwertowski (ponoć również jest dość drogi), po za tym gdzieś na forum padło jeszcze jakieś nazwisko (może w wątku Nut, poszukaj).
Poszukałam ;)
viewtopic.php?f=9&t=426&start=220
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez troll » 24 Maj 2014, 17:57

Aniu,

Jest kilka możliwości wyjścia z tego problemu:
- przełożenie wizyty i wykonanie badań w Magodencie po wcześniejszym kontakcie z drem Sarosiekiem.
- wykonanie badań gdzieś indziej - RTG klatki i USG brzucha to powszechnie dostępne badania i nie powinno być problemu z ich wykonaniem w innym ośrodku (szpitalu, nawet części przychodni).
- ostateczność - wykonanie badań prywatnie - koszt to maksymalnie do 100 zł.

Pozdrawiam serdecznie
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez ania1391 » 25 Maj 2014, 19:32

Dziękuję! Będę działać ;)
ania1391

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości