Guz w jądrze prawym

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Guz w jądrze prawym

Postprzez JerryGarcia » 10 Maj 2024, 13:53

Jestem na oddziale, zrobili mi TK i ekspresowy wynik - brak przerzutów. Jedynie w płucach pojedyncze niespecyficzne guzki do 4mm ale skoro dr Sarosiek nie zwrócił na to uwagi to pewnie nic złego. Czekam na karboplatynę.
JerryGarcia

Postprzez JerryGarcia » 15 Maj 2024, 21:57

Mały update po pierwszym cyklu karbo. Jest na prawdę dobrze. Jestem tylko mocno zmęczony i dużo sypiam w ciągu dnia, ale nie miałem żadnych wymiotów czy coś takiego.
Doktor Sarosiek powiedział, że jeśli już zdecydowałem się na chemię to chciałby mi podać 2 dawki ponieważ mają udowodnioną większą skuteczność niż jedna. Następny termin mam 3 czerwca.
JerryGarcia

Postprzez PiotrekzŁodzi » 16 Maj 2024, 10:47

Dobrze, że wszystko OK i się tym dzielisz :-) Daj znać jak tam po 3 czerwca ;-)
PiotrekzŁodzi

Postprzez JerryGarcia » 07 Cze 2024, 19:34

Jestem po drugiej chemii, od środy jestem już w domu. Chemię przeżyłem dość dobrze - tak jak i poprzednią. Teraz pozostaje mi tylko dojść do siebie i się badać. Pozdrawiam wszystkich. Będę dawał znać jak wyglada moja sytuacja.
JerryGarcia

Postprzez JerryGarcia » 01 Sie 2024, 13:01

Mały update - wysłałem wniosek o powołanie komisji ds. niepełnosprawności. Zobaczymy co mi odpowiedzą.
W lewym implancie za szybko rozpuścił się szew i jądro się obraca... Narazie mi to nie przeszkadza, ale zobaczę później czy nie będę chciał go przyszyć po raz kolejny. ;)
JerryGarcia

Postprzez miszcz » 01 Sie 2024, 14:01

Powodzenia. Ja od 3 lat nie mogę chodzić (obecnie przejdę niewielkie odległości), bez dwóch jąder i nie dostałem grupy. Walczę z nimi w sądzie, to wysłali mnie ostatecznie do psychiatry.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez JerryGarcia » 04 Sie 2024, 00:24

Wiem, że szanse są małe, ale próbować warto. Nic mnie to nie kosztuje.
JerryGarcia

Postprzez JerryGarcia » 16 Lut 2025, 01:00

Z updatów ode mnie - czuje się świetnie. Dostałem lekkie stopień niepełnosprawności, który do niczego mnie nie uprawnia. 17 marca mam kontrolne TK, trzymajcie kciuki.
JerryGarcia

Postprzez JerryGarcia » 20 Kwi 2025, 11:17

Szanowni koleżanki i koledzy,
Jestem po kontrolnym TK, które wykonałem 9 miesięcy po karboplatynie (miałem okienko na wykonanie badania 6-12 msc od leczenia). Wszystko jest ok! Czyściutko. W rtg klatki również bez zmian. Pozdrawiam!
JerryGarcia

Postprzez JerryGarcia » 14 Mar 2026, 09:59

Wczoraj zrobiłem kontrolne markery i jak narazie przyszedł wynik LDH i mnie trochę zdziwił, ponieważ przy normie 125-220 wyszło mi 223. Nieznaczne podwyższenie, ale strasznie podniosło mi ciśnienie. Czytałem, że może być to spowodowane bardzo intensywnym wysiłkiem i mogłoby się to sprawdzić (mam nadzieję!) bo ostatnio trenuję po 3 razy w tygodniu. Czekam na resztę wyników a w środę mam planowaną tomografię...
JerryGarcia

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości