Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.
To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.
Kwestia indywidualna. Po amputacji drugiego jądra przez ponad rok wydawało mi się, że ono jest. Psychicznie czuję się źle nawet po 3 latach. Niby funkcje seksualne i inne są zachowane, ale czuję się niepełnowartościowym mężczyzną. To również kwestia indywidualna.
Ja nie mam nic, implantów też nie. Nie odczuwam bóli czy nawet o ile tak można powiedzieć, fantomowej obecności brakującego jadra. Trochę biję się z myślami nad montażem implantów. W momencie gdy rak się u mnie rozwinął, jądra było dziwne w dotyku i zachowaniu, takie nienaturalne, troche twarde, niezbyt bolesne, ale po prostu, dziwne. Ulgi doznałem jak je wycieli, serio...