Zmiana w najądrzu 40 lat KRAKÓW

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Zmiana w najądrzu 40 lat KRAKÓW

Postprzez ZLOT¥ » 07 Paź 2025, 05:57

Witajcie.
Problem zaczął się od bólu ktory budził mnie w nocy z lewego jądra.
Po samobadaniu wyczułem mały teardy punkt (wielkości główki zapałki) w okolicy najądrza.
-> Dorzucam fotke z firum aby zobrazować miejsce.
Image
Bylem wczoraj na prywatnej wizycie z USG (300zł) i lekarz stwierdził zmianę na najądrzu.
Musze teraz wykonać rezonans LEWEGO jądra z kontrastem aby ustalić co to za dziadostwo.
Lekarz też wyjaśnił że misimy ustalić czy to jest połączone z jądrem -na USG nie był w stanie tego ustalić.

Aby oszczedzić czas prosze podpowiedzcie gdzie w Krakowie najlepiej to zrobić prywatnie?
Czy coś dodatkowo jeszcze zrobić? Jakieś badania?
Wiem że rjforum to skarbnica wiedzy z tej dziedziny dlatego bedę wdzięczny za podpowiedzi
ZLOT¥

Re: Zmiana w najądrzu 40 lat KRAKÓW

Postprzez tobson85 » 08 Paź 2025, 13:04

Hej
tu nie trzeba jakieś specjalnej placówki. Wyszukaj jakie są w Krakowie i pójdź do tej gdzie oferuje najszybszy termin.
teratoma immaturum, carcinoma embryonale 80%, seminoma, IGCN / CS IIA / 3xBEP - 4 WSK Wrocław 6.05.2016 - 05.07.2016
tobson85
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Wrocław

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości