Najgorszy dzień w życiu?

Choroba nowotworowa jest dla Chorych i ich bliskich jedną z najbardziej stresogennych sytuacji w życiu. Strach, rozdrażnienie, wściekłość, wstyd, obawy przed odrzuceniem przez dotychczasowe środowisko a przede wszystkim lęk o życie to emocje z którymi mierzą się praktycznie każdy Chory na nowotwór jądra, jego rodzina i najbliżsi znajomi.

Niniejsze forum służy rozmowie, wyjaśnianiu pojawiających się problemów sfery emocjonalnej. Traktuje także o odchodzeniu, radzeniu sobie w jednym z najtrudniejszych momentów w życiu człowieka.

Re: Najgorszy dzień w życiu?

Postprzez medzik » 06 Maj 2025, 21:36

...Witajcie, przepraszam dawno mnie nie było, jakoś chyba coś mnie blokowało przed powrotem na forum. Po zabiegu było wszystko okej, święta spędzone rodzinnie a zaraz po świętach telefon ze szpitala. Zaprosili mnie aby zaproponować mi karboplatnę. Ciężko to przyjąłem, wahałem się ale dowiedziałem się że znaleźli małe ilości nacieków w nasieniowodzie. Układ wypadł w sumie prosty, zgadzam się a szpital gwarantuje mi nie 5 a 10 lat regularnych badań opieki itd itd.
medzik

Re: Najgorszy dzień w życiu?

Postprzez medzik » 06 Maj 2025, 21:37

Chemię zaniosłem chyba jak każdy. 2 tygodnie zdychałem i od razu wróciłem do pracy, życie zaczęło wracać do normy. Jedynie zaczęła się walka z kilogramami które przybyły przez ten cały cyrk (+30kg ). Od tamtego czasu waga w dół, badania i kontrole co pół roku(akurat jutro tj. 07.05.25 mam następną wizytę, stres jak zawsze). Przed ta wizytą nie wzywali mnie wcześniej więc mam nadzieję że nadal jest wszystko okej. Jedynie mnie zastawia czy wy też od czasu do czasu odczuwacie ból jądra które wam zostało? (Własnie z tym pytaniem tu wróciłem) Niby pół roku temu miałem profilaktyczne USG, ale nadal jakoś czuje nie pokój jak zaczyna tak dziwnie pobolewac, ale szybko przestaje. Czyli podsumowując żyje, mam się dobrze, wszystko się układa.... Mało tego! 3 tygodnie temu dowiedziałem się że zostanę ojcem! Bałem się że koleś z 1 jajkiem będzie się męczył w walce o potomka a tu pach! Oby wszystko się dobrze dalej układało!
medzik

Poprzednia

Wróć do Sfera psychiki i emocji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości