seminoma testis PT1 po BEP

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: seminoma testis PT1 po BEP

Postprzez romi » 06 Lip 2013, 11:22

Witam
Można bez recepty. Takich środków jest sporo pod różnymi nazwami, równie dobry i tańszy jest esseliv duo, esseliv forte, proliver, silimarol, czy hepatil.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Adrian1975 » 06 Lip 2013, 12:16

czyli w tych wszystkich preparatach jest to samo?

Adrian
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez romi » 06 Lip 2013, 12:58

Witam
Nie i dlatego trzeba sprawdzić który będzie najskuteczniejszy. Wszystkie te środki to suplementy diety.
Silimarol to koncentrat sylimarynowy z nasion ostropestu, proliver to l-asparginian l-ornityny, cholina, wyciąg z liści karczocha, wyciąg z korzenia cykorii, esseliv forte to fosfolipidy z nasion soi, esseliv duo to fosfolipidy z lecytyny rzepakowe, hepatil to lecytyna rzepakowa i ekstrakt z ziela karczocha.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Adrian1975 » 08 Lip 2013, 17:18

Pytanie do expertów,

co sądzicie o wskaźniku de ritisa jesli chodzi o wątróbkę (stosunek apst do alat)?
wynika mi z niego (alt 93, ast 40 - wskaźnik 0,43), że mogę mieć (podając za wikipedią)

wskaźnik niższy od jedności (AspAT < AlAT) sugeruje takie choroby miąższu wątroby, jak:
wirusowe zapalenia wątroby (ostre i przewlekłe),
hemochromatoza,
uszkodzenia polekowe i toksyczne[potrzebne źródło],
niealkoholowe stłuszczeniowe zapalenie wątroby[1],
autoimmunologiczne zapalenie wątroby;

zobaczymy, co mi jutro powie ten endokrynolog, bo mi z tego współczynnika wynika, że to może być po HTZ, lub ogólnie uszkodzenie wątroby polekowe.
Dodam, że biorę leki na nadciśnienie (rano i wieczorkiem ) i mam nietoskycznego guzka tarczycy (biopsja była robiona).

Adrian
Adrian
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Postprzez Adrian1975 » 09 Lip 2013, 22:05

witajcie,
nowe wieści od endokrynologa :-(

mam oszczędzać i regenerować wątróbkę, do tego (i to jest chyba gorsze) muszę schudnąć, ponieważ dalsze utycie grozi mi cukrzycą - dostałem skierowanie na krzywą cukrową i ponowne zrobienie enzymów wątrobowych za około miesiąc.

powiedział, że co prawda testosteron jest już w normie to niestety organizm musi się do tego dostosować i przyzwyczaić, a na to potrzeba jeszcze czasu

aha, jakbym miał w rodzinie wesele, to mam być kierowcą :-)
omnadren kontynuujemy, najwyżej, jakby enzymy dalej były podwyższone dostanę jakis lek na osłonę wątroby
ziółka mam zażywać regularnie - powiedział, że po ok. trzech tygodniach powinna być poprawa
Adrian
Adrian
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Postprzez oczarownica » 09 Lip 2013, 22:11

witaj! na pociechę w niedoli powiem Ci ,ze pomoimo braku stosowania HKZ wielu facetow w Twoim wieku ma juz takie problemiki z wątróbką. Takie kurna czasy ze wątroby proestują na to co im robimy. A pomysł z kierowcą bardzo mądry:) pozdrawiam szble w dłoń !:) ziółka do kielichów!
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez Adrian1975 » 09 Lip 2013, 22:18

na szczęście całe kuzynostwo już obżenione, więc wesel nie będzie :-)

bo to wiesz jak to jest na weselu, wódeczka, schabowy ze starego oleju, goloneczka itp... :-)
Adrian
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Postprzez m9nika » 10 Lip 2013, 08:52

Witam
Adrian1975 napisał(a):do tego (i to jest chyba gorsze) muszę schudnąć,

Mój mąż też dostał takie zalecenie od endokrynologa ;)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Adrian1975 » 10 Lip 2013, 08:56

i jak mu poszło, jak się odżywiacie?

dostałem od znajomego plan zywieniowy, po którym on w ciągu miesiąca pozbył sie 9 kg, mam zamiar wypróbować... no i ruch (rower, pływanie)
Adrian
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Postprzez m9nika » 10 Lip 2013, 09:15

Adrian1975 napisał(a):i jak mu poszło, jak się odżywiacie?

Mój mąż to domator i jest niereformowalny :roll: uwielbia mięcho a nie przepada za zieleninką :roll: :cry:
Chodził (ostatnie dwa miesiące przestał ze względu na charakter pracy) na siłownie, ale bardziej szedł w masę. Może udało mu się zgubić z 5kg w przeciągu pół roku, a może roku. Mówi, że stosuje dietę cud, jak się uda schudnąć to cud :lol: :?
Kiedyś wychodziliśmy na rower :(
Mam nadzieje, że Tobie uda się schudnąć :) Oczywiście nic na siłę, i nie za szybko, byś sobie nie zaszkodził.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości