Terapia Simontonowska

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Terapia Simontonowska

Postprzez JurekO » 16 Mar 2016, 20:00

Hej,

16-20 maja odbeda sie w Krakowie w Unicornie warsztaty terapeutyczne. Sesja jest dla pacientow i osob dotknietych choroba nowotworową. Tym razem sesja jest zrobiona dla osob "mlodszych" Takze idealnie dla nas jajeczkowcow. Linku jeszcze nie ma w internecie, znalazlem tylko opis z lutego ( http://unicorn.org.pl/aktualnosci/7-12- ... utyczna-2/ ) Dla osob z poza Krakowa podobno jest mozliwosc zakwaterowania. Moze ktoz ma ochote dolaczyc, bo jak sie uda, to ja ide. W lutym juz terapie odwiedzil Adam, tutaj z forum i jak wczoraj wspomnial, uwaza te zajecia sa przydatne do zycia :)

Pozdrawiam,
Jurek
Awatar użytkownika
JurekO
Przyjaciel Forum

Re: Terapia Simontonowska

Postprzez miszcz » 16 Mar 2016, 21:37

Przyznam szczerze, że mnie by się coś takiego przydało, bowiem trudno mi zaakceptować ten cały wyścig szczurów, a po chorobie znacznie bardziej widzę obłudę i zakłamanie. Nie spodziewałem się takich problemów. Wada to dość wysokie koszty, nie jestem też przekonany, czy coś takiego rzeczywiście mi pomoże.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez JurekO » 16 Mar 2016, 22:37

Sam koszt to 200zl. To uwazam nie jest duzo za 40 godzin terapii. Tutaj kazdy musi sam rozwazyc, czy warto. Z tego co dziszaj rozmawialem, to jesce nikt nie byl calkowiecie nie zadowolony, bo kazdy tam znajde coz dla siebie. Kazdy watek tutaj jest o chorobie, "twardym" leczeniu typu operacje, chemie i inne cuda i tak troche w tym wszystkym zapominamy o "glowie" i wiadomo, ze jak czlowiek walczy z choroba, to nie zawsze jest wesolo i byc moze do glowy by mu nie przyszlo (dzieki Adam :) ) ze wogole jest coz takiego.
Awatar użytkownika
JurekO
Przyjaciel Forum

Postprzez Ewa i Adam » 29 Mar 2016, 12:11

Bardzo polecam terapię, nie ma tam ani odrobiny szamaństwa czy też nawoływania do dziwnych praktyk. Całość poświęcona jest temu jak wspierać leczenie farmakologiczne poprzez zdrowe zachowania i "zdrowe" poglądy. Mi pozwoliła nabrać dystansu do wielu spraw i tego co się działo/dzieje w moim życiu. Spowodowała też powolne zmiany mojego zachowania i podejścia do najważniejszych spraw. Niby podczas warsztatów mówi się same oczywistości, ale jak wiadomo często bardzo trudno wyrwać się z utartych schematów zwiększających stres, strach i negatywnie wpływających na zdrowie.
Szczerze polecam, tylko uwaga Trzeba się otworzyć na różne doznania zarówno te trudne jak i te łatwiejsze....
Jeśli jesteś gotowy na takie ćwiczenia:
https://www.youtube.com/watch?v=FokfM2oBQFw
https://www.youtube.com/watch?v=ffxWHqCCbAA
to warto bo po takiej sesji czuje się przynajmniej zrelaksowany :lol: .
Pozdrawiam
Adam
Awatar użytkownika
Ewa i Adam

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 48 gości