Seminoma + przerzuty na wezly

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Seminoma + przerzuty na wezly

Postprzez mishtall » 01 Lut 2013, 21:54

Chcialbym byc pod obserwacja w 4WSK u dr. Swiatoniowskiego bo to najlepszy adres na dolnym slasku. Nie mam tam jeszcze co prawda karty, ale w najblizszy czwartek pojade do poradni 4WSK z wynikami zeby sie z nim spotkac i omowic dalsze kroki. Mam na koniec lutego juz zaplanowane MRI brzucha i miednicy jako pierwsze etapy obserwacji. Po ostatniej wizycie w MCZ w Lubinie gdzie uslyszalem ze jestem nerwowy, ze zadaje za duzo pytan, chyba nie chce miec z nimi juz wiele do czynienia (aczkolwiek badzo mi pomogli. Ta radioterapia tylko mogla okazac sie brzemienna w skutkach gdyby mialo dojsc do operacji. Peta wywalczylem sam ze swoja znajoma Pania onkolog, ktora ich w sumie polecala, bo uwazali ze nie ma takiej potrzeby by go robic). Nie chce w sumie nikogo osadzac, bo mialem tam dobra opieke, ale mysle ze pacjent ma prawo do informacji, prawo do watpliwosci.

We wtorek jeszcze jedziemy do Wawy do prof Demkowa bo mielismy wczesniej umowiony termin nie znajac wyniku PET, to chcemy to wykorzystac by chuchac na zimne :)

Bardzo Wam wszystkim dziekuje i trzymam za wszystkich kciuki, by tylko takie wiadomosci kazdy z nas mogl przekazywac. Jak juz bede mial wiecej czasu, to bede chcial rozpropagowac idee walki z rakiem jadra na swoim terenie i bede prosil o plakaty, ktore bede mogl wywiesic w kilu przychodniach w Legnicy. Postaram sie rowniez wesprzec forum, nawet symbolicznie, bo wiem ze utrzymanie serwisu pochlania sporo srodkow.

Pozdrawiam

Michal
mishtall

Postprzez arek » 02 Lut 2013, 00:52

mishtall napisał(a):ale mysle ze pacjent ma prawo do informacji, prawo do watpliwosci

Doktor Świątoniowski ma dużo cierpliwości do swoich pacjentów :)
Podczas chemii kiedy padało z mojej strony zdanie: "Panie doktorze, mam kilka pytań"
Padała odpowiedź: "dobrze ....aj, jak będę miał pół godziny wolne to wpadnę" :lol: :lol:
Kiedy z tego czasu wykorzystałem 20 min, doktor ze zdziwieniem, jakby zasmucony pytał: " to już??? nie masz więcej pytań?? " Można porozmawiać na wszystkie tematy dotyczące choroby: od tych głupio błahych, bo śmiertelnie poważne.
Ogromny szacunek dla osoby Pana doktora!!
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez mishtall » 02 Lut 2013, 01:12

Dobre:))

Takim wlasnie Ludziom przez duze L mowimy stanowcze tak:))

Oby wszyscy z nas mieli taka opieke i wsparcie, a przede wszystkim profesjonalizm i pewnosc tego co sie mowi.

Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich forumowiczow trzymajac kciuki.

Michal
mishtall

Postprzez m9nika » 02 Lut 2013, 13:42

Witam,
arek napisał(a):Podczas chemii kiedy padało z mojej strony zdanie: "Panie doktorze, mam kilka pytań"
Padała odpowiedź: "dobrze ....aj, jak będę miał pół godziny wolne to wpadnę" :lol: :lol:
Kiedy z tego czasu wykorzystałem 20 min, doktor ze zdziwieniem, jakby zasmucony pytał: " to już??? nie masz więcej pytań?? "
Można porozmawiać na wszystkie tematy dotyczące choroby: od tych głupio błahych, bo śmiertelnie poważne.

Te słowa wywołały u mnie wielki szczery uśmiech.
Tylko żałuję, że u nas na Lubelszczyźnie nie ma lekarzy, których wiedza na temat rj byłaby na najwyższym poziomie.
Ale może u nas jeszcze to się zmieni.
Pozdrawiam.
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez mishtall » 11 Lut 2013, 21:48

Witam Wszystkich,

Od kilku dni pojawily mi sie krosy na tulowiu po prawej stornie, zupelnie nie bola, nie ma zadnej ropy itp. Moj miejscowy lekarz mnie dzis ogaldal i stwierdzil ze to chyba polpasiec. Czytalem, ze po chemio i radioterapii moze sie to pojawic. Lekarz stwierdzil ze to juz faza raczej koncowa i wg niego sie to juz goi i nie trzeba zadnych lekow poza jodyna. Wole was podpytac jednak czy moze macie jakies rady, tym bardziej ze to badziewie moze dawac jakies dziwne komplikacje.

Bede wdzieczny za info.
mishtall

Postprzez troll » 13 Lut 2013, 01:32

Witam,

A padła propozycja konsultacji w Poradni chorób zakaźnych?

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez mishtall » 13 Lut 2013, 08:42

Witam Was,

Kolejy raz sprawdzilo sie by konsultowac przypadki u kilku osob, okazalo sie ze zaden polpasiec,
Jakies uczulenie i tyle po oslabionym organizmie mowia ze wolniej sie moze goic. Wyl bym z bolu przy polpascu a mnie kompletnie nic nie boli i krosty nie sa polpascowe.

Dzieki za info, pozdrawiam
mishtall

Postprzez troll » 17 Lut 2013, 02:49

Witam,

A jednak sprawdza się ta nasza reguła dwóch konsultacji :) Może warto (szczególnie, gdyby objawy nie ustępowały) włączyć deksametazon p.o.?

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości