Mój przypadek

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Mój przypadek

Postprzez 21tehace21 » 18 Lut 2013, 22:03

Witam kurde znowu mam problem, zastanawiam sie czy nie isc czasem do psychologa, juz od pewnego dlugiego czasu swedzi mnie skóra, od razu wpisalem w google i co patrze ze swiad jest czesto objawem choroby nowotworowej, mnie juz dlugo swedzi, a teraz to ja gupi znowu sie martwie pomimo ze wyniki mam ok, pod koniec chemioterapi dostalem swierzbu, bylem u dermatologa dal mi masc i przeszlo ale nie bylem pewnien czy dobrze wyleczylem, bo dalej mnie troche podswiedziewalo ale nie mialem juz tych zmian na skorze jak podczas swierzbu, i jednak sie nie mylilem potem znowu mialem ten swierzb w styczniu znowu masci przeszlo ale nie do konca do teraz mnie od czasu do czasu swedzi skora, zauwazylem ze czesto rano i czesto po kompieli ale nie mam zadnych zmian na skorze, jedyne to to tam gdzie sie drapie najczesniej swedzi mnie dolna czesc plecow prawie na posladach, nieraz lydki, uda z tylu, i np teraz swedza mnie tez dlonie na zewnetrznej stronie, to tam gdzie sie drapie mam dosc sucha skóre ktora sie troche luszczy i jak sie bede duzo drapal to pojawiaja sie takie jakby kropki jak przy swierzbie ale malutkie i trzeba sie przypatrzyc, dodam ze na wiosne mialem tez pokrzywke bo chyba mam uczulenia na pomidory po odstawieniu pomidorow przeszlo, mam tez lupiez. Dodam ze ten swiad jest taki ze im sie bardziej drapie tym bardziej swedzi i wydaje mi sie ze jakbym sie nie drapal to by mnie nie swedzialo, ale jak zaswedzi to odruchowo sie drapie i takie kolo sie robi. Teraz to znowu w nerwach siedze i bedzie mi sie znowu zle spalo. Poradzcie cos, plis
21tehace21

Postprzez romi » 18 Lut 2013, 22:45

Witaj
Nie do psychologa, tylko do lekarza POZ, albo do dermatologa. Wszystkie badania masz ok, także to pewnie jest uczulenie, a na co to właśnie jest do ustalenia. Może jakieś leki przeciwalergiczne Zyrtec albo Allertec.
Pozdrawiam
romi

Postprzez tekla262 » 19 Lut 2013, 00:39

Witam.
Przeczytałam Twoją historię. Jesteś MEGA dzielnym człowiekiem. Odnośnie 4 pkt to udzielę odpowiedzi podobnej do mojej poprzedniczki. Nieważne jądro- ważne, że jesteś. Z całą pewnością znajdziesz dziewczynę, która obdarzy Cie uczuciem- zaakceptuje takiego jakim jesteś :)
Pozdrawiam
tekla262

Postprzez 21tehace21 » 19 Lut 2013, 09:41

na wiosne bylem na cos uczulony ale lekarz dal mi jakies tabletki i przeszlo a mnie swedzi caly czas juz ohoho, dodam ze wczoraj zauwazylem ze jak sie drapalem to mialem takie cos jakby mnie pokrzywa popiekla ale nie jestem pewny na 100, teraz np swedzi mnie lewa łydka i nie mam czegos takiego jedynie jak sie podrapie to zostaja takie biale slady z drapania, a nie mam innych objawow alergii takich jak na wiosne bo na wiosne to mi z nosa lalo sie litrami i mi oczy lzawily, jak myslicie sa duze powody do obaw bo ja juz cala noc nie spalem i k***wa znowu bede mial zly humor a na ryby mam isc dzisiaj i sie bede tylko martwil zamiast byc wesolym i zartowac z kolegami. Najgorzej przez ten internet, swedzi mnie to juz naprawde dlugo moze nawet ponad rok i jakos nie bylo problemow dopoki nie zacalem o tym wyczytywac na internecie, tylko sobie humor popsulem bo juz naprawde mialem dobry. Dodam od siebie jeszcze ze ten swiad tak bardzo mi nie przeszkadza nie jest on jakis mega duzy, moglbym spokojnie sobie z tym zyc jezeli by nie bylo to niz zlego, juz mnie dlugo swedzi i wogole mi to nie przeszkadza, podrapie i tyle, najbardziej swedzi mnie jak nic nie robie bo jak mam zajecie to wogole o tym zapominam.
21tehace21

Postprzez poznaniak » 19 Lut 2013, 11:35

Ja myślę, że to Twoje swędzenie może być potęgowane na tle nerwowym. Po prostu doszukujesz się tzw. "dziury w całym". Też tak miałem czasami, a i do tej pory swędzi mnie czasami skóra. U mnie zauważyłem, że bardziej mnie swędzi po czekoladzie, jak sobie trochę pozwolę zjeść, ale to pewnie indywidualna sprawa. Ponadto ja za pierwszym razem odwiedziłem dermatologa, który zapisał mi wówczas coś do smarowania i kazał myć włosy, ale też od czasu do czasu całe ciało szamponem leczniczym typu Nizoral, ale dokładnie nie pamiętam nazwy. Pamiętam, że wtedy przeszło, ale jakby od tego czasu nawraca się czasami.
Raczej się tym dodatkowo nie stresuj, ale sprawdzić u dermatologa powinieneś.
Pozdrawiam :)
poznaniak
Przyjaciel Forum

Postprzez 21tehace21 » 19 Lut 2013, 18:34

Chcialbym zeby tak bylo dziwne tez to ze swedzi tylko jak nic nie robie albo cos, np dzisiaj rano mnie zaswedzialo, potem mnie nie bylo prawie caly dzien mialem aktywny jakies sprawy zalatwialem bo na kurs na koparko ladowarki mnie przyjeli musialem jezdzic po miescie badania psychotechniczne jakies robic potem na rybach bylem to ani razu mnie nie zaswedzialo, podobnie mialem z bólami, zbizala sie jakas kontrolna tomografia bolalo mnie wszystko, doslownie, zrobilem tomografie, dostalem wyniki lekarz mowi ze dobre i ból znikł jak ręką odjął. Prawie za kazdym razem jak sie jakies kontrolne badanie zbliza to mam bóle, potem wyniki wychodza dobre i ból od razu znika, az sie to dziwne jakies wydaje ale naprawde ja tak mam. Jak mam jakies zajecie np w lecie, mieszkam na wsi to roboty mam duzo i jak robie to ani jedna rzecz mnie nie zaboli, a jak siedze w domu np w zimie nie mam co robic to tylko mysle i mysle i ból gotowy.
21tehace21

Postprzez poznaniak » 19 Lut 2013, 23:02

Tym bardziej stawiam na nerwy...
poznaniak
Przyjaciel Forum

Postprzez 21tehace21 » 19 Lut 2013, 23:27

Musze sie jakos nastawic na pozytywne myslenie a napewno to znalesc sobie jakies zajecie bo przez takie siedzenie to ja caly czas prawie mysle o tej chorobie dzien w dzien prawie ze caly czas, a jak ma co robic to od razu co innego, mam nadzieje ze teraz ten kurs na ktory sie zalapalem da mi jakies zajecie i jakos troche o tym zapomne.
21tehace21

Postprzez poznaniak » 19 Lut 2013, 23:48

Tego Ci szczerze życzę, myśl pozytywnie, trzymaj się zdrowo! Pozdrawiam :)
poznaniak
Przyjaciel Forum

Postprzez 21tehace21 » 09 Mar 2013, 11:47

Witam od paru dni boli mnie cos głowa, tzn kiedys cos mnie ugryzło w ucho i i tak mialem ze zrobil mi sie tak strupek i zawsze musialem go zedrzec i ostatnio tak zdarłem ze az kawałeczek skóry do krwi i mniej wiecej od tego czasu boli mnie prawa strona głowy tzn od jakichs dwoch dni, ucho mnie nie boli na poczatku to mialem tak ze czulem ze ta prawa strona głowy boli mnie od ucha a teraz nie, teraz boli mnie tylko prawa strona głowy, czasami mam uczucie jakby mnie cała głowa bolała ale czesciej czuje z prawej strony w okolicach ucha, tak jakby prawa czesc głowy mnie bolala, ból nie jest jakis super silny, raczej umiarkowany, dodam tez ze osatnio jestem bardziej senny przez to i mi sie rano dluzej chce spac, ale pozatym to normalnie moge cos robic. Juz pewnie kazdy sie domyslil czego sie najbardziej boje.... rano tez mnie boli i jak wstane to tez, raz bol jest silniejszy a raz slabszy a momentami to calkiem ustepuje.
21tehace21

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości