Potrzebuje Porad!Rak jąder

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Potrzebuje Porad!Rak jąder

Postprzez Kuba93 » 17 Gru 2012, 00:27

czytałem gdzieś że sa jakieś naturalne metody leczenia raka witamina b17 itd jakąs dieta nisko węglowodanową i jakieś metody gospera czy coś co o tym myślicie pewnie to głupoty ale czytałem ze ludzie tak sie wyliczali nawet mój znajomy pił mocz i wyzdrowiał z raka
Kuba93

Postprzez m9nika » 17 Gru 2012, 08:36

Witam
poznaniak napisał(a):Upewnij się, że będziesz cięty z dostępu pachwinowego (wiem powtarzam się, ale to bardzo ważne). Mój starszy brat, który miał to samo w latach 90-tych nie miał tego szczęścia, nie było jeszcze wtedy takiego wspaniałego forum jak to tutaj i najpierw miał biopsję i potem zabieg (no i rozsiew choroby gotowy). Niestety nie ma go dziś wśród nas, ale to już inna opowieść... :( Dlatego ja do końca lekarzom nie ufam, bo jeszcze mogą się jacyś zostać z tamtej epoki i zrobić komuś krzywdę.

Na głównej stronie jest napisane
Forum wolne od wszelkich szamańskich metod leczenia
Mając na względzie dobro wszystkich naszych użytkowników forum ogłasza się miejscem wolnym od wszelkich szamańskich metod leczniczych (Noni, Vilcacora, Witamina B17, bioenergoterapia itd.). Jeśli nie akceptujesz naszych zasad, proszę opuść to forum!

Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez troll » 17 Gru 2012, 11:45

Witam,

A mojemu znajomemu obcięło obie ręce na budowie... nieszczęśliwy wypadek, przykra sprawa... Ale na szczęście niedaleko była tajska masażystka - zrobiła mu masaż a obie ręce odrosły! Jeszcze lepsze niż poprzednie 8-) Mam nadzieję, że aluzja widoczna :)

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez Kuba93 » 17 Gru 2012, 18:03

troll a ty o jakiej biopsji mówiłes? jak coś to na jaką moge pozwolic?
Kuba93

Postprzez troll » 17 Gru 2012, 19:17

Witaj,

Generalnie to biopsja jest niedopuszczalna (szczególnie igłowa). Natomiast ja mówię o sytuacji, gdy chirurdzy usuwają jedno jądro a drugie jest także podejrzane. W takiej sytuacji robimy wszystko aby to jądro oszczędzić tj. wykonywana jest biopsja otwarta (pobranie materiału do badania w czasie zabiegu) i jeśli jest to możliwe stosuje się tzw. wyłuszczenie zmiany.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez arek » 17 Gru 2012, 20:57

Hej Kuba!
Kuba93 napisał(a):narazie planuje wykonać zabieg w płocku jeśli bd w miare szybko bo czuje sie coraz gorzej.

A w ogóle rozważałeś przeprowadzenie zabiegu np w Warszawie? Chciałbym bardzo uczulić Cię na słowaTrolla:
troll napisał(a):Temat jest trudny o tyle, że jeżeli oba jądra posiadają zmiany to warto byłoby skonsultować się ze specjalistą urologiem posiadającym doświadczenie w diagnozowaniu takich zmian.

Wiesz urolog urologowi nie równy... (nie chcę broń Boże podważać autorytety wyżej wymienionego)
Myślę, że kontaktując się z bezpośrednio z odpowiednimi lekarzami mógłbyś uzyskać szybkie terminy - zważywszy na powagę i zaawansowanie sytuacji (to moja opinia, nie wiem jak było by z realiami).
Mam na myśli dokładnie telefon do COI z prośbą o pilną konsultację, bądź osobisty kontakt z doktorem Rogowskim w szpitalu MSWIA.
Jak pisał Troll - wiesz, tu jest ważne, aby robił to ktoś kto wcześniej tak skomplikowanymi rzeczami się zajmował, a u nas w kraju niestety czarodziejów i szamanów w białych kitlach, przekonanych o swoich umiejętnościach, nie brakuje...
Pozdrawiam!
Życzę dużo zdrówka
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez Kuba93 » 18 Gru 2012, 03:22

troll ale przy ten biopsji co mówisz nie nastąpi rozsiew choroby?
arek mogłbys cos wiecej napisac o tym ośrodku i tym urlogu?
Juz sam nie wiem co mam robic...
Kuba93

Postprzez Kuba93 » 18 Gru 2012, 03:30

Moi rodzice mówia żebym sam sobie załatwiał takie rzeczy a ja jestem tak roztargniony i oszołomiony już tą sytuacja ze naprawde nie wiem co mam robic :( sam praktycznie nic o tym nie wiem boje sie że pojde tu i coś śpiepsza tak samo w wwa praktycznie nie mam pojecia o takich sprawach gdzie co i jak każdy mi mówi co innego juz nie wiem kogo sie słuchac
Kuba93

Postprzez Kuba93 » 18 Gru 2012, 03:36

Boję sie że pojde a te głaby zrobia mi biopsje czy cos spartaczą wgl ten doktor jest bardzo niemiły nie znacie jakiegos najlepszego profesora zeby był pewny i potwierdzony a co bd jak podczas zabiegu zrobią mi biopsje oni sie pytaja czy wyrazam zgode czy moga zrobic bez mojej wiedzy nawet przy zabiegu zestrachałęm sie jak mi o tym powiedziliscie chciałbym uratowac to 2 jądro i wyjsc z tego daj Boże zeby nie było przerzutów.
Długo z tym czekałem bola mnie kości i inne narzady psycha tez juz coraz gorzej 20 tomograf i markery zobaczymy co mi powie a w tym czasie poprosiłbym o doradzenie jak mam sie zachowac czego unikac potrzbuje jakis rad zeby czegos nie zrobił zle zeby tego nie załowac potem
Kuba93

Postprzez romi » 18 Gru 2012, 10:16

Witaj
Jesteś wystraszony i to jest normalne, ale działać musisz logicznie. Jeśli nie ufasz lekarzowi powinieneś udać się do innego. Nowotwory jądra wymagają wiedzy i doświadczenia i dlatego należy korzystać z najlepszych ośrodków. Patrz tutaj
viewtopic.php?f=6&t=24
Od Ciebie najbliżej jest Warszawa, CO-I lub Magodent - spróbuj tam, będziesz miał pewność leczenia na najwyższym poziomie. Jeśli zadzwonisz do CO-I powiesz o co chodzi to wizytę będziesz miał w ciągu kilku dni.
Wszystkie niezbędne rady są tutaj
viewtopic.php?f=6&t=192
Nie bój się pytać, ale zadawaj konkretne pytania, bo tylko w ten sposób możemy Ci pomóc. Nowotwory jądra leczy się z powodzeniem, także bądź dobrej myśli i działaj.
Powodzenia
romi

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości