przez alli » 26 Maj 2011, 01:26
Witaj Marguez,
Daj znać, jak będziesz miał wyniki badania. Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze. Pytałam o tą chemie, bo tak chciałam mieć jakiś obraz, jak to wygląda. Ale teraz już wiemy dokładniej- brat będzie miał 3 cykle (takie jest wstępne założenie) 6-dniowe (tylko, że ten pierwszy dzień to chyba takie przygotowanie do chemii- nawadnianie itp.),z 3-tygodniowymi przerwami; niestety już po drugim dniu czuje się bardzo źle- brak apetytu, nodności, bóle pleców osłabienie, ale może później będzie lepiej? Co do wyników,czekasz już miesiąc to długo, mój brat miał już po kilkunastu dniach, niestety tylko taki pobieżny, doktor powiedział, że innego opisu nie będzie, bo guz był nisko zróżnicowany, czy coś takiego. Co do morfologii, zapytałam lekarza, czy przy tej chemii jest podawane coś na te granulocyty tak profilaktycznie, czy tylko przy złych wynikach (nie chciałam się wymądrzać, tylko spytałam), ale zostało to źle odebrane. Więc już pytać nie będę. Pozdrawiam i wierzę, że zajrzysz tu z dobrymi informacjami.