Chciałbym się przywitać

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Chciałbym się przywitać

Postprzez madderdin » 05 Maj 2013, 12:34

Witam!

Chciałbym się przywitać, a to chyba możliwie najlepsze miejsce!

Niestety w połowie stycznia dołączyłem do osób ze zdiagnozowanym nowotworem (a ile go bezobjawowo w sobie nosiłem to cholera jedna wie).
Wykryto u mnie kosmówczaka, którego źródłem jest nie jądro, a śródpiersie z licznymi przerzutami do obu płuc.

Rozpocząłem leczenie pod okiem "profesjonalistów" z Centrum Onkologii w Bydgoszczy i szczerze mówiąc nie zajmowałem się zbytnio śledzeniem forów internetowych, którym co do zasady nie ufam. Ile razy posłuchałem opinii z forum np. na temat sprzętu komputerowego to zawsze była to opinia chybiona, nie mówiąc już o domorosłych poradach prawniczych (z uwagi na mój zawód) aż mnie krew zalewa jak czytam niektóre wpisy.

Szczerze mówiąc wydawało mi się, że jeżeli ktoś ma tytuł doktora nauk medycznych i jest ordynatorem kliniki w wielkim centrum onkologii, to raczej wie co robi i można mu zaufać, poddając się jego diagnozie i wyborowi sposobu leczenia..... nic bardziej mylnego.

Na szczęście, śledzeniem internetu zajął się bardzo aktywnie mój tata, któremu w zasadzie zawdzięczam, że w ostatniej chwili zrezygnowałem z usług CO w Bydgoszczy, przeniosłem się co COI w Warszawie i aktualnie po 4 seriach kuracji T-BEP (otrzymanych w Bydgoszczy) czekam na kolejną wizytę u dr Wiechno i ocenę jakim etapie znajduje się mój raczek.

To tyle na szybko, pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
madderdin

Re: Chciałbym się przywitać

Postprzez troll » 05 Maj 2013, 13:17

Witaj,

Miło cię przywitać. Przesuwam Twój wątek do działu "Metod i dyskusji" bowiem tam chyba jest jego najlepsze miejsce. Cieszę się, że byłeś w Warszawie i to była chyba najlepsza możliwa decyzja. Gdybyś znalazł chwilę możesz uzupełnić swoją historię o wyniki badań, odczucia z leczenia i własne spostrzeżenia. Są one bardzo cenne dla innych :)

Pozdrawiam serdecznie!
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez romi » 05 Maj 2013, 13:34

Witaj
Może przynajmniej na temat tego forum będziesz miał inne zdanie, byłoby miło.
Pozdrawiam
romi

Postprzez madderdin » 05 Maj 2013, 18:08

^^

Tak, tak, widzę już, że to forum jest w pełni profesjonalne, opinie, wymiana doświadczeń i pomoc są w 100 % sprawdzone i można z powodzeniem polecać dalej.

Co do mojego opisu i historii choroby - podzielę się szczegółowymi informacjami, ale pozwólcie, że po niedzieli, bo dzisiaj nie mam szczerze mówiąc ochoty opisywać od początku całego przebiegu choroby - zbyt słonecznie, żeby klepać w klawiaturę :)

Dzięki i pozdrawiam
Awatar użytkownika
madderdin

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość