I my zaczynamy walkę z rakiem

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: I my zaczynamy walkę z rakiem

Postprzez aniagra » 22 Maj 2013, 16:26

Tak, tak wiemy o tym, dziękuję za sugestię. Narazie nie miałam jak zrobić xero ale w szpitalu zrobili sobie kopie a mąż ma oryginały.
aniagra

Postprzez aniagra » 11 Cze 2013, 14:37

Witam, dawno mnie nie było. Mąż zakończył jedną serię chemi i jutro zaczyna drugą. Robił markery i po chemii wyszły:
AFP 5,7 norma 0-8,0
LDH 454 norma 120-246
BHCG 0,7 norma <2,6

Wygląda na to że wyniki są ok oprócz tego LDH. Możecie podpowiedzieć czy podwyższone LDH moze byc wynikiem chemi? Co może oznaczać ten poziom?
aniagra

Postprzez aniagra » 11 Cze 2013, 14:47

Miałam kiedys przepisac wynik hispat:

Nowotwór zarodkowy złożony jadra: nasieniak i rak zarodkowy. 90% utkania guza tanowi nasieniak. Nowotwór ograniczony do jądra. Nacieka osłonki białawe bez ich przekraczania, nacieka najądrze. Nie ma zatorów w świetle naczyn, nie ma naciekania powrózka nasiennego.

Klasyfikacja pT1
aniagra

Postprzez m9nika » 09 Lip 2013, 15:36

Witam
Co u Was słychać?
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości