Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.
To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.
przez Jarek79 » 16 Kwi 2013, 18:09
Taką też mam propozycję po konsultacji z naszym ekspertem tom_sar. Jestem z nim w stałym kontakcie i w razie jakichkolwiek zmian zdrowotnych mam bezzwłocznie się z nim kontaktować i wtedy pewnie będzie natychmiastowa operacja.Za około miesiąc zrobię kolejne badanie USG i zobaczę co się dzieje i tak pewnie przez najbliższy okres będę musiał tą zmianę obserwować.
-
Jarek79
-
przez Jarek79 » 17 Cze 2013, 17:15
Witam po krótkiej przerwie choć jestem z wami oczywiście cały czas

.Dziś byłem na kolejnym USG w CO-I i wieści są optymistyczne czyli owy hypoehygoniczny obszar nie uległ powiększeniu i nadal nie ma charakteru ogniskowego.Jajeczko również się nie powiększyło i guza nadal brak więc na dzień dzisiejszy obserwacja będzie kontynuowana i za 3 miesiące kolejne USG i dodatkowo markery.
-
Jarek79
-
przez m9nika » 17 Cze 2013, 17:25
Witam
To dobre wieści

I miejmy nadzieję, że z tego nic złego się nie wykluje.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
-

m9nika
- Przyjaciel Forum
-
przez troll » 18 Cze 2013, 00:32
Witam,
Jednak to bardzo ważne, żeby nie zaprzestać obserwacji bo jakiekolwiek zmiany w miąższu jądra mogą w przyszłości niestety być przyczyną problemów.
Pozdrawiam
-

troll
- Ekspert
-
przez Jarek79 » 18 Cze 2013, 16:11
Dokładnie trollu.Teraz będę miał kontrolę co 2-3 miesiące a później może ewentualnie zejdziemy do rzadszych wizyt w CO-I powiedzmy tak co 4-6 miesięcy.Oczywiście muszę również sam kontrolować swoje jajeczka i obserwować swój organizm czy nie ma innych objawów klinicznych.Jednym słowem obserwacja do końca życia i oby na tym się skończyło.
-
Jarek79
-
Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości