miał być rak ale go nie widać ..jest czy nie? pomóżcie

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: miał być rak ale go nie widać ..jest czy nie? pomóżcie

Postprzez tom84 » 09 Wrz 2013, 18:24

hehe zawsze sobie zapisuje pytania:D
kontrole mam za miesiąc... ale w tym tyg pojadę na oddział bo niepokoi mnie to znacznie powiększone jajko może ze mną pogada tylko to pojechanie będzie utrudnione bo ciężko tak chodzić:)
tom84

Postprzez tom84 » 09 Wrz 2013, 18:55

udam sie do Rogowskiego, sporo osób go tutaj poleca... tylko jak będę mógł normalnie chodzić przez to wielkie jajo..:)
tom84

Postprzez Adrian1975 » 09 Wrz 2013, 19:08

tom84 napisał(a):udam sie do Rogowskiego, sporo osób go tutaj poleca... tylko jak będę mógł normalnie chodzić przez to wielkie jajo..:)

szeroko stawiaj stopy :-)
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez tom84 » 09 Wrz 2013, 19:52

haha poczekam jednak trochę:D mam nadzieje że to minie...
tom84

Postprzez Karolas0611 » 09 Wrz 2013, 20:15

a jak wielkie masz to jajo? : D ja muszę się pochwalić niechlubnym rekordem 15 cm na 10 cm : P To był po prostu koszmar który trwał aż 1.5 roku! Jedna wielka masakra, ale dzięki Bogu już dawno wycięte ; ) Pozdrawiam.
Karolas0611

Postprzez oczarownica » 09 Wrz 2013, 21:13

boszzzzz :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ale macie lub mieliście jaja chłopaki ;) ;) ;) ;) dinozaur by się nie powstydził gdyby był ssakiem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dobrze jest zatroszczyc sie o obrzekniete jajo aby je wyzej unosic w czasie siedzenia aby nie ,,wisiało,, ;) i dzwon jesli miałbys wizyt,e u urologa odciągnąć trochę w czasie aby nie przegapic niczego. pozdrawiam beata
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez tom84 » 09 Wrz 2013, 23:23

Karolas0611

jezusie takie wielkie jajo i to tak długo? żartujesz chyba?
a czemu tak duże miałeś po jakim zabiegu to było? wycięte przez swój rozmiar?
tom84

Postprzez Karolas0611 » 10 Wrz 2013, 11:03

Niestety nie żartuje. Wszystko mam udokumentowane. Dlaczego tak duże? Ponieważ zwlekałem, bałem się pójść do lekarza. Oszukiwałem sam siebie. W końcu gdy rozmiar jajka osiągnął tak gigantyczny rozmiar i przeszkadzał mi w normalnym funkcjonowaniu, powiedziałem "ku*wa koniec z tym". Przełamałem się i odwiedziłem urologa. Następnego dnia operacja i koniec koszmaru.
Nikt o tym nie wiedział. Musiałem zakładać długie koszule aby zakryć uwypuklenie. Nałożenie zwykłych jeansów było katorgą. Wszystko było widać. Zwykłe poruszanie się stanowiło jeden wielki DRAMAT. Podczas zwykłego siadania musiałem być czujny aby nikt nie zobaczył mojego defektu. Siedzenie powyżej 20 minut powodowało drętwienie i ból tego kolosa. Wielkość tego jajka wycięła mi z życiorysu 1.5 roku normalnego życia. KAżda myśl sprowadzała się do tego monstrum. Jednak gdy wrócę pamięcią do przeszłości to uświadamiam sobie, że jądro rosło od kilku lat. Już w technikum było zdecydowanie większe od drugiego i twarde jak kamień. Jednak w tedy mi nie przeszkadzało. Monstrualne wielkości pojawiły się dopiero w listopadzie 2011.

I tutaj - paradoksalnie - rodzi się pozytywna puenta dla ludzi którzy mają ten sam problem. Mimo wielu lat posiadania tego chorego jajka nie mam żadnych przerzutów. Jedynie węzły chłonne są powiększone jednak lekarze z CO w Warszawie nie kwalifikują tego jako przerzutu. Pozytywne myślenie sprawia, że choroba sama się cofa. Pozdrawiam wszystkich!
Karolas0611

Postprzez tom84 » 10 Wrz 2013, 16:47

karolas 0611

kurde człowieku dajesz jednak nadzieje:)
taki wielki guz kurde rak i tak "gładko" super szczęściarz jesteś:)
ja to właściwie nie wiem na czym stoje...

ja ma spore bo po operacji jestem z tym, że mi jajka nie usunęli bo na USG w czasie operacji na otwartym jajku nic nie znalezli...
dziwne bo wczesniej na USG jakoś było...
tom84

Postprzez oczarownica » 10 Wrz 2013, 18:14

Wasze jaka chłopaki to zupełnie 2 rozne bajki bo inna byla przyczyna Jeden szaleniec zaniedbal ale los Go oszczedził, drugi ma jajo pooperacyjne wiec trzeba obserwowac i zobaczyc co sie bedzie dzialo ale musi sie zmiejszyc bo musi zejsc obrzęk ;) ;) ;) ;) ;) pozdro dinozarły :lol: :lol: :lol: :lol: beti
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości