Właśnie się dowiedziałem. Co to za guz?

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Właśnie się dowiedziałem. Co to za guz?

Postprzez romi » 16 Cze 2014, 20:55

Witam
Po zabiegu leż plackiem i nie ruszaj głową inaczej duży ból głowy gwarantowany.
Za dwa dni będziesz w domu.
Powodzenia
romi

Postprzez arek » 16 Cze 2014, 21:04

hej!
Po zabiegu leż plackiem i nie ruszaj głową inaczej duży ból głowy gwarantowany

Romi dobrze radzi :)
Miki1987 napisał(a):Nastawienie 100% pozytywne :-)

To najważniejsze! Pozytywne nastawienie robi naprawdę "grubą robotę" :)
Powodzenia kolego!
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez bread » 16 Cze 2014, 22:54

powodzenia
bread

Miejscowość: Szczecin

Postprzez Dubel » 17 Cze 2014, 19:14

Będzie dobrze !!!
Awatar użytkownika
Dubel

Miejscowość: okolice ?lesund

Postprzez Adrian1975 » 17 Cze 2014, 19:59

romi napisał(a):Witam
Po zabiegu leż plackiem i nie ruszaj głową inaczej duży ból głowy gwarantowany.
Za dwa dni będziesz w domu.
Powodzenia

dodam jeszcze, że pamiętaj, by się po zabiegu wieczorem wysikać, unikniesz w ten sposób cewnika
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez Miki1987 » 19 Cze 2014, 20:58

Witajcie,

jestem już w domu i samodzielnie "chodzę" :) 5 godzin po operacji wstałem i małymi krokami wyszedłem na dwór. Następnego dnia mnie wypisali, mam się zgłosić za tydzień po wynik badania histopatologicznego. Dzień przed operacją jadłem jak zły, dużo białka, węgli i bilansowo tłuszcze. Piłem dużo wody. Z rana w dniu operacji na czczo, dużo wydalania (ile fabryka dała) aby się nie wyluzować na znieczuleniu podpajęczynówkowym. Położyli mnie na salę i po chwili zmienił się kolor sufitu - okazało się że to już sala pooperacyjna. Było po wszystkim zanim się zorientowałem. Lekarze zdecydowali mimo wcześniejszych ustaleń dać mi znieczulenie ogólne z uwagi na wiek i stan zdrowia oraz troskę o późniejsze dochodzenie do siebie. Prawdą jest że poza bólem pooperacyjnym żadnych dolegliwości nie miałem. Jutro idę na 1 długi spacer (pewnie ok. 2 godzinki). Opieka w szpitalu na najwyższym poziomie, miło, czysto, jedzenie jak na szpitalne warunki przyzwoite. Polecam wszystkim. 2 godziny po operacji poczułem że karabin działa ;-) i prawdopodobnie może strzelać tak jak kiedyś ;)

Lekarz nie zalecił żadnych maści, wszystko się pięknie goi a szwy mają się samoistnie wchłonąć. Guzek był bardzo mały. Mam jedno jajo i szczerze... Jeszcze nie zaczęło mi to przeszkadzać ;)

Teraz uzbrajam się w cierpliwość i czekam na wyniki:)

Pozdrawiam
Mariusz
Miki1987

Postprzez pawel33 » 19 Cze 2014, 22:19

GRUNT TO DOBRE NASTAWIENIE A WIDZĘ TOBIE GO NIE BRAKUJE WIĘC WRACAJ DO FORMY ,ALE PILNUJ SIĘ ŻEBY GDZIEŚ NIE PRZESADZIĆ ,NIE PRZESADZAJ Z WYSIŁKIEM PAMIĘTAJ SZWY MAJĄ DOPIERO PARĘ DNI ,CZEKAMY NA DOBRE WIEŚCI I POWODZENIA POZDRAWIAM PAWEŁ.
pawel33

Postprzez Adrian1975 » 19 Cze 2014, 23:11

za kilka tygodni by blizna się ładnie goiła kup sobie maść Cepan i smaruj bliznę i masuj ją, śmierdzi cebulą ale daje fajne efekty
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez Miki1987 » 20 Cze 2014, 15:56

A jesli moge zapytać.

Kiedy mogę wyjść na jakiś dłuższy godzinny spacer? Codziennie od środy krzątaniny sie po domu, nie powiem żebym chodził jak zwykle, jednak całkiem niezłe sobie radzę. Nie chciałbym aby nastąpiły jakieś komplikacje w gojeniu sie rany a z drugiej strony lekarz zalecił umiarkowana aktywność fizyczna. Gdzie szukać złotego środka? Mam sam wyczuć granice?

Pozdrawiam
Mariusz
Miki1987

Postprzez romi » 20 Cze 2014, 18:57

Witam
Kiedy tylko czujesz się na siłach. Ruch jest wskazany, oczywiście wszystko z umiarem.
Pozdrawiam
romi

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości