Guzik Jąderka Lewego

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Guzik Jąderka Lewego

Postprzez romi » 02 Lip 2014, 18:28

Witaj
Poczytaj co koledzy piszą o samopoczuciu po karboplatynie i przygotuj się na pewne niedogodności. Przez weekend możesz się czuć trochę odurzony.
Pozdrawiam
romi

Postprzez grzegorz.mista@op.pl » 03 Lip 2014, 22:32

Witam

Tak się zastanawiam przed jutrzejszą wlewką karboplatyny, czy nie będzie tej chemii za mało przy zajęciu sieci jądra i licznych zatorach...
Czy nie lepszy byłby kurs BEP ?? :)

Co o tym sądzicie Panowie ?

Pozdrawiam.
grzegorz.mista@op.pl

Postprzez romi » 03 Lip 2014, 22:41

Witam
Po to jest właśnie karboplatyna. Wszystko będzie ok.
Pozdrawiam
romi

Postprzez grzegorz.mista@op.pl » 07 Lip 2014, 21:09

Witam.

Dzisiaj minął trzeci dzień po karboplatynie, wczoraj przespałem prawie cały dzień i całą noc, poza tym, lekkie osłabienie, na kacach bywało gorzej.

Czekam na kolejną wizytę u Pani onkolog. Jeszcze jest na urlopie i wraca 11 lipca, także nie wiem po jakim czasie mam zrobić badanie krwi po wlewce...

Pozdrawiam serdecznie.
grzegorz.mista@op.pl

Postprzez romi » 07 Lip 2014, 21:34

Witam
Po tygodniu od wlewu. Teraz pilnować się przed przeziębieniem i kontaktem z chorymi. Gdyby coś się działo to do lekarza pierwszego kontaktu lub na SOR.
Pozdrawiam
romi

Postprzez grzegorz.mista@op.pl » 10 Lip 2014, 21:15

Witam

Panowie, swoje leczenie załatwiałem w locie i przez pośrednich lekarzy, ponieważ dr prowadząca jest na urlopie...

Mam pytanie, czy koniecznie muszę przyjmować tabletki przeciwwymiotne, czy mają one jeszcze jakieś inne wskazania do stosowania, nie chcę ich stosować, ponieważ zaczynam mieć objawy parkinsonizmu, zaczynają mi latać palce, mimowolnie. Są to skutki uboczne tych leków, jak wyczytałem w ulotce, na ogół nie mam żadnych problemów z wymiotami i naprawdę czuje się dobrze, nigdy tyle nie jadłem itd. :)

Proszę o podpowiedź.

Pozdrawiam.
grzegorz.mista@op.pl

Postprzez romi » 10 Lip 2014, 21:50

Witaj
Oczywiście że nie musisz stosować leków przeciwwymiotnych. Te specyfiki mają za zadanie ułatwić przejście przez trudny okres, ale jeśli pacjent może i potrafi się bez nich obejść to nie ma powodu żeby je zażywać. Mają rolę profilaktyczną, a nie leczniczą.
Pozdrawiam
romi

Postprzez m9nika » 11 Lip 2014, 08:15

Witam
Mój mąż mimo, że miał przypisane leki przeciwwymiotne to ich (poza szpitalem) nie przyjmował i nic się nie działo, za to jadł w małych ilościach i lekko strawne posyłki, by nie obciążać za bardzo żołądka.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez grzegorz.mista@op.pl » 13 Wrz 2014, 10:04

Witam :)

Ciekawostka : Wczoraj u dermatologa okazało się, iż mam kłykciny kończyste, zastanawiam się teraz czy ten cały guz nie był spowodowany wirusem HPV, wiem że niektóre typy tego wirusa są onkogenne.

Niedługo mam kolejną wizytę u Onkologa i u dermatologa, może dowiem się szczegółów, kolejna wizyta, kolejny stresik, hehe.

Pozdrawiam.
grzegorz.mista@op.pl

Postprzez troll » 13 Wrz 2014, 12:56

Witaj,

Wystąpienie kłykcin kończystych nie predysponuje do wystąpienia nowotworu jądra. Infekcja wirusem HPV wg dostępnych danych nie wpływa na istotne zwiększenie ryzyka wystąpienia nowotworu jądra. Po prostu jest to zbieg okoliczności, niemniej jednak warto zwracać uwagę na to, co się dzieje i utrzymywać wzmożoną higienę prącia i okolic. W żadnym wypadku nie sugeruję, że wystąpienie problemu wiąże się z brakiem higieny, sugeruję, że wystąpienie kłykcin kończystych może sprawiać problemy z higieną stąd konieczność zadbania o to w wyjątkowy sposób.

Pozdrawiam serdecznie!
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość