mustafa / rak jądra

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: mustafa / rak jądra

Postprzez troll » 05 Lip 2011, 21:46

Witam,

A ja życzyłbym sobie, żeby lekarze w Polsce takie leczenie proponowali zawsze swoim pacjentom. Leczenie zgodne ze standardami! Masz prawdziwe szczęście, że sam nie musisz szukać i analizować co będzie dla Ciebie najlepsze. Chemioterapia karboplatyną to bardzo sensowna opcja!

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez mustafa » 21 Lip 2011, 16:27

Hejka ;-)

Ja już po chemii takiej mini bo dostałem tylko (1080ml Carboplatin) czy to nie za mało ? Na odchodne dostałem piguły 3 pudełka :-( .
2 sierpnia mam wizytę u onkologa ciekawe po co ? może krew pobiorą.
Troolu czy nie za mało tej chemii?

Pozdrawiam.
mustafa

Postprzez troll » 01 Wrz 2011, 08:58

Witaj Mustafa,

Wszystko wygląda na to, że jest ok :)

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez mustafa » 06 Wrz 2011, 14:14

Witam

Wydaje sie wszystko ok. Trzy tygodnie po chemii miałem spotkanie z onkologiem zbadal mie recznie,przeprowadził wywiad,dał rozpiskę z badaniami na następne 5 lat i juz wiem którego dnia i jakie bede miał badanie. Wysłał mie na pobranie krwi (drzwi obok). Pani pobrała wsadziło do jakiejś maszyny i p paru minutach dała wydruk z którego nic nie kumałem ale miałem z nim wrócić. Onkolag sie zapoznał z tym wydrukiem i powiedział ze markery są w normie i tyle.

Teraz kolejne badanie mam:

01-11-2011 Testicular Self Examination (TSE) reminder,Tumour Markers (AFP,HCG,LDH),LH,FSH,Testosterone,FBC U/E CREAT.

31-01-2012 TSE reminder, CT abdomen,pelvis and chest x-ray,Tumour Markers (AFP,HCG,LDH).

01-05-2012 TSE reminder,Tumour Markers (AFP,HCG,LDH).

31-07-2012 TSE reminder,FBC U/E CREAT,CT abdomen,pelvis and chest x-ray,Semen Analysis (if applicable),LH,FSH,Testosterone,Tumour Markers (AFP,HCG,LDH).

04-12-2012 TSE reminder,Tumour Markers (AFP,HCG,LDH),Chest x-ray.

02-04-2013 TSE reminder,Tumour Markers (AFP,HCG,LDH).

30-07-2013 Tumour Markers (AFP,HCG,LDH),LH,FSH,Testosterone,CT abdomen,pelvis and chest x-ray,TSE reminder.

28-01-2014 Tumour Markers (AFP,HCG,LDH),TSE reminder.

29-07-2014 Tumour Markers (AFP,HCG,LDH),TSE reminder,Chest x-ray.

03-02-2015 Tumour Markers (AFP,HCG,LDH),TSE reminder.

04-08-2015 Chest x-ray,TSE reminder,Tumour Markers (AFP,HCG,LDH).

02-08-2016 Chest x-ray,Tumour Markers (AFP,HCG,LDH),TSE reminder.

Tylko 3 tomografie przez cały okres. Jak zapytalem czemu tylko 3 to Doktor odpowiedzial ze t taki standard i za dużo TC nie jest polecane.
Co myślisz Trollu o tych badaniach ?

POZDRAWIAM SERDECZNIE ;)
mustafa

Postprzez troll » 06 Wrz 2011, 16:26

Witam,

A ja jestem pod wrażeniem tego, jak planuje się kontrolę w Wielkiej Brytanii. Oczywiście schemat kontroli wygląda prawidłowo. Pozostaje mi życzyć Ci dużo zdrowia, nie zapominać o kontroli drugiego jądra (o której to z resztą będą Ci przypominać :) ) oraz stosuj się do wyznaczonego schematu kontroli.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości