Witajcie

Nie daję Wam spokoju.. i moich analiz ciąg dalszy

Za 3 dni wizyta w Magodencie i wszystkiego się dowiemy, ale przez ostatnie dni dużo czytałam i jednocześnie więcej wiem, a z drugiej strony coraz więcej obaw.
Przypomnę fakty:
Histopatologicznie wyszedł guz mieszany PT1 z przewagą zarodkowego z dodatkiem potworniaka oraz komórki syncytiotrofoblastu. W opisie dodatkowo informacja, że nie można wykluczyć obecności choriocarcinoma. - Tu moja pierwsza refleksja: czytałam że chariocarcinoma wytwarza bardzo duże ilości BHCG (u nas przypomnę 6 dni przed operacją BHCG wynosiła 13). Czy to w jakiś sposób nie wyklucza tej domieszki guza? Oczywiście wiem, że onkolog może zlecić rozszerzenie informacji histopatologicznej, jeśli będzie taka potrzeba.
TK - czysto. W opisie zaznaczone dwa pojedyncze węzły biodrowe o wielkości w osie krótkiej 7 i 10 mm. Po konsultacji telefonicznej z onkologiem, raczej nie ma co się nimi przejmować.
Markery.. i tu największy problem. Oczywiście teraz w piątej w Magodencie zostaną powtórzone, jednak ich historia wyglądała tak: (LDH cały czas było w normie)
23.10.2018 (6 dni przed operacją):
AFP - 25
BHCG - 13
29.10.2018 operacja
5.11.2018 (tydzień po operacji):
AFP - 12
BHCG - 3,9
8.11.2018 (badanie wyjątkowo robione w innym laboratorium, gdzie norma dla BHCG<2, w poprzednim laboratorium norma była <1 - nie wiem czy to ma znaczenie):
AFP - 9 (norma <7)
BHCG - 3,8 (norma <2)
Jak tak sobie przeliczam to AFP spada raczej ok, ale właśnie to BHCG - tak jakby się zatrzymało... Czy istnieje inna możliwość takiego lekko podwyższone poziomu BHCG niż dalszy proces nowotworowy? Czytałam, że po usunięciu jądra, jedno które zostało może nie radzić sobie z wytwarzaniem testosteronu i podwyższony poziom LH (pewnie coś pomyliłam, a nie mogę teraz znaleźć źródła informacji), może dawać fałszywie dodatni wynik BHCG? Nie wiem, czy czegoś nie pokręciłam. Czy raczej nastawić się, że jedyną możliwością takiego stanu rzeczy są mikroprzerzuty, których nie widać na TK? Doktor powiedział, żeby dać jeszcze tym markerom trochę czasu i ostatecznie w piątek je zbadać i podjąć decyzję.