Witaj przyjacielu!
Jeśli masz jakieś dolegliwości bezwzględnie musisz udać się do lekarza urologa. Zdaję sobie sprawę, że towarzyszy tej całej sprawie uczucie wstydu, ale jesteś chłop

, trzeba się wziąć w garść i umówić do urologa. Myślę, że skoro jesteś niepełnoletni to trzeba będzie porozmawiać na ten temat z rodzicami. Jeśli możesz to opisz dokładnie swój problem, bo widzę, że towarzyszy Ci spory niepokój,który przekłada się na chaotyczność wypowiedzi.
11395774 napisał(a):wydaję mi się że mam raka jądra, który pojawił się jakieś 2 lata temu, od tamtego czasu powiększał się ( jest to prawy )
Domyślam się, że masz na myśli po prostu jądro? towarzyszą ci bóle? w jakich sytuacjach? it itd. Męskim klejnotom potrafią dokuczać różne choroby i przykrości- nie koniecznie nowotworowe. Nie mniej trzeba to koniecznie sprawdzić. Ważne, żeby specjalista wykonał badanie i wypowiedział się na ten temat. Dla pocieszenia dodam, że ile jest tu tematów na forum, to każdy z chłopaków opisujących swoje problemy wielokrotnie pokazywał swoje 'skarby" lekarzowi. Choć na początku to bywa bardzo krępujące z czasem, przechodzi się nad tym do porządku dziennego. Z resztą - jeśli chodzi o chłopaków, to każdy z nas ma to samo, więc nie ma czego się wstydzić.
Pozdrawiam!
Arek
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT