tobson85 napisał(a):Hejka
Przeczytałem Twój wątek sprzed lat, ale się urwał i nie wiem jak to się skończyło. Miałeś obserwacje?
Możesz przepisać konkretnie wyniki aktualnych badań? Masz zmianę na drugim jądrze?
Pozdrawiam
Tobiasz
Cześć,
przepraszam, ale nieco podupadłem na zdrowiu. Ból kręgosłupa mnie nieco ograniczył w aktywności.
Od 2015 do IX 2021 było wszystko ok, a jedynie śladowe i sporadyczne powiększone węzły.
Obecnie. Głowa i szyja: wzmożony metabolizm 18F-FDG w lokalizacji migdałków podniebiennych SUV max=4.9-5.3 (L>P). Reszta głowy ok.
Klatka piersiowa oprócz przepukliny rozworu przełykowego nie ma nic.
Jama brzuszna. Lewego nie ma i jest czysto. W prawym z fizjologicznym gromadzeniem 18F, SUV max =3.3.
Węzły chłonne aktywne metabolicznie. Na lewo od tętnicy krezkowej górnej o wym. 13x11mm, SUV max 3.3. Na poziomie naczyń nerkowych po stronie lewej 25x14mm, SUV max=6.2. Poniżej naczyń nerkowych po tronie lewej 19x11 mm, SUV max= 4.5 (na poziomie l2). Międzyaortalnoczczy poniżej naczyń nerkowych 19x11, SUVmax 2.8. Reszta bez zmian i problemów.
Układ kostny. Bez zmian, poza jedną w krążku l5/s1, wzmożone gromadzenie 18f, SUVmax = 3.2.
Pozdrowienia
l