Jakość życia mężczyzn z nowotworem jądra - ankieta.

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Jakość życia mężczyzn z nowotworem jądra - ankieta.

Postprzez karolinafira » 10 Sty 2022, 12:21

Dzień dobry,
Nazywam się Karolina Fira. Jestem studentką Wyższej Szkoły Medycznej w Sosnowcu na kierunku Pielęgniarstwo. Zaczęłam pisać badawczą pracę magisterską na temat jakości życia mężczyzn z nowotworem jądra. Temat jest stosunkowo "nowy". Nie znalazłam zbyt wielu prac związanych z tą jednostką chorobową, tym bardziej byłabym wdzięczna za udostępnianie członkom forum ankiety odnoszącej się do tej tematyki. Uważam, że zebranie odpowiedniej ilości prawdziwych i rzetelnych odpowiedzi, może być bazą do napisania interesującej i pouczającej pracy.

Jeżeli to możliwe, bardzo proszę o uzupełnianie ankiety, jak i udostępnienie jej na forum lub innych platformach.

Link: https://www.survio.com/survey/d/E9P7K6P2R4U2N8V6E

Pozdrawiam, Karolina Fira
karolinafira

Re: Jakość życia mężczyzn z nowotworem jądra - ankieta.

Postprzez tobson85 » 10 Sty 2022, 23:40

Czesc Karolina

chetnie wypelnie ankiete, jednak w pytaniach pojawia sie pare niescislosci:

Pyt. 6: nie powinno byc wielokrotnego wyboru
Pyt. 8: Co jesli wiele z nas juz zakonczylo leczenie. Jaka wtedy podac odpowiedz? Moze warto doprecyzowac "leczy/leczyl"? No chyba ze ankieta dotyczy tylko aktualnie chorujacych, jednak wtedy wylaczasz bardzo wiele osob z ankiety, ktore wyzdrowialy, a dalyby Ci duzo wieksza grupe.
Pyt. 9: Dwa najczęstsze typy nowotworow jadra to nasieniaki i nienasieniaki. W ramach nienasieniakow mozna wyroznic:
- raka zarodkowego (carcinoma embryonale),
- kosmowczaka (choriocarcinoma),
- raka pecherzyka zoltkowego (yolk sac tumor),
- potworniaka (teratoma).
Zdecydowana wiekszosc nienasieniakow to mieszanka kilku powyzszych. Mniej niz 5% nienasieniakow jest zbudowana tylko z jednego typu, wiec nie mozna prawidlowo odpowiedziec na pyt. 9 w obecnej jego formie. Proponuje dac podzial na "nasieniak", "nienasieniak", "inny" i "nie wiem", lub dac mozliwosc wielokrotnego wyboru.
Pyt. 17 i 18: nie mozna ich pominac zgodnie z instrukcja, gdy sie zaznaczy "nie pracuje", poniewaz sa oznaczone jako obowiazkowe
Pyt. 28 i 29: brakuje odpowiedzi "nie"

Pozdrawiam ;)
Tobiasz
teratoma immaturum, carcinoma embryonale 80%, seminoma, IGCN / CS IIA / 3xBEP - 4 WSK Wrocław 6.05.2016 - 05.07.2016
tobson85
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Wrocław

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości